25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Πιτίνο: “Έχω ήδη υπογράψει” (pics)

Ο Ρικ Πιτίνο έφτασε στην Ελλάδα και είναι έτοιμος για δουλειά! Ήταν από τις πρώτες του δηλώσεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" όπου αποκάλυψε πως έχει ήδη υπογράψει το συμβόλαιό του με τους "πράσινους" και πως θα δώσει κανονικά το "παρών" στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

"Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ", ήταν τα πρώτα του λόγια μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο. "Είναι η πρώτη φορά στα 41 χρόνια καριέρας μου που αναλαμβάνω μια ομάδα στα  μισά της χρονιάς. Έχω ήδη υπογράψει το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω. Έχουμε προπόνηση στις 5μ.μ."

Σε ερώτηση για το τι ξέρει για την νέα του ομάδα απάντησε: "Έχω δει τέσσερα βίντεο. Σίγουρα το σουτ είναι μία από τις αδυναμίες της ομάδας. Θα βάλουμε κάποια διαφορετικά πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ελπίζω αυτά να βοηθήσουν τους παίκτες".

Όσο για το έχει σκέψεις για τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στο NCAA και την Ευρωλίκα, ο Πιτίνο απάντησε: "Εχω κοουτσάρει την Εθνική Πουέρτο Ρίκο, έχω κοουτσάρει τους Νικς και τους Σέλτικς και φυσικά στο κολλέγιο. Η μία μεγάλη διαφορά που βλέπω είναι πως η Ευρωλίγκα έχει πολύ περισσότερη σωματική επαφή και δύναμη σε σχέση με το ΝΒΑ. Το ΝΒΑ άλλαξε όλους τους κανονισμούς του, οπότε αν υπάρχει οποιαδήποτε επαφή σφυρίζουν φάουλ. Στην Ευρώπη δεν το κάνουν αυτό! Αφήνουν το παιχνίδι. Επίσης, παίζεται περισσότερο στο μισό γήπεδο το παιχνίδι και παίζεται καλό μπάσκετ. Οι ομάδες είναι πολύ ταλαντούχες. Είδα τη Ρεάλ Μαδρίτης πολύ ταλαντούχα, είδα την ΤΣΣΚΑ που έρχεται και επίσης έχει πολύ ταλέντο. Είναι κάτι που αναλογεί περισσότερο με την εμπειρία μου με την Εθνική του Πουέρτο Ρίκο, παρά με το ΝΒΑ".

Ο Πιτίνο χαμογέλασε στην ερώτηση αν θα δούμε και στην Ελλάδα την πίεση σε όλο το γήπεδο που είναι από τα χαρακτηριστικά των ομάδων του: "Ναι.. Θα το βάλουμε στο παιχνίδι μας. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο όμως. Ελπίζω να κάνουμε ένα πρώτο βήμα σήμερα , λίγο αύριο και θα δούμε τι θα γίνει".

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα σχέδιά του για τον Παναθηναϊκό απάντησε: "Το πιο σημαντικό είναι να οδηγήσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο όπου θα έχει την ευκαιρία να νικήσει. Δεν είναι κάτι που γίνεται σε μια μέρα. Το πρώτο θα πρέπει να μάθω τους παίκτες , τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες τους και μετά να βάλουμε στην άμυνα".

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού αποκαλυψε και το κίνητρο που είχε για να πει το "ναι" στους "πράσινους" και να πάρει μια δουλειά εκτός συνόρων και στο μέσο της χρονιάς: "Το κίνητρό μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι πως όταν δουλεύεις σε διαφορετικά επίπεδα, μαθαίνεις κάποια πράγματα διαφορετικά. Όπως είπα το ΝΒΑ είναι πολύ διαφορετικό από την Ευρωλίγκα, το κολλεγιακό μπάσκετ είναι διαφορετικό από την Ευρωλίγκα , οπότε είναι πολύ διασκεδαστικό να μαθαίνω καινούρια πράγματα, παρά το ότι κοουτσάρω 41 χρόνια. Είναι συναρπαστικό να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, αλλά είναι επίσης συναρπαστικό να φέρνεις να ένα νέο μπάσκετ που θα ενθουσιάσει τον κόσμο! Οπότε είναι μια πρόκληση. Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ μας είναι αρνητικό και πρέπει να καταφέρουμε να το αναστρέψουμε αυτό".

Πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί ο ίδιος σε όλα αυτά; "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δω είναι τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα. Δεν μπορούμε να βάλουμε πάρα πολλά πράγματα έχοντας ένα παιχνίδι σε 48 ώρες. Οπότε σε πρώτη φάση θα μείνουμε με τα πράγματα που κάνουν τώρα στην επίθεση και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στην άμυνα, τα οποία οι αντίπαλοί μας δεν έχουν συνηθίσει".

(Photos: Eurokinissi)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ