28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Πιτίνο: «Έχουμε χημεία και όλοι παίζουν σαν μία γροθιά» (pics)

Για την Ιταλία αναχώρησε ο Παναθηναϊκός, εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησής του με την Αρμάνι Μιλάνο που θα λάβει χώρα στο «PalaBancoDesio», στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» καλούνται να περάσουν την Παρασκευή (22/03, 21.45) από το Ντέσιο, με τον προπονητή τους Ρικ Πιτίνο να αναφέρει στις δηλώσεις του πριν από την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στη γείτονα χώρα: «Παίζουν εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, αν κι έχασαν στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ. Είναι ανταγωνιστικοί, έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη που ίσως είναι ο MVP της σεζόν (σ.σ. Μάικ Τζέιμς). Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Χάσαμε μια σπουδαία ευκαιρία να κερδίσουμε με 10π. χθες (20/03), έδειξα σήμερα το πρωί στους παίκτες βίντεο με τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι πιο εύκολο να μαθαίνεις πράγματα όταν νικάς, παρά όταν χάνεις».

Σε ερώτηση για το εάν η κατάσταση στον Παναθηναϊκό και την Ευρωλίγκα του θυμίζει την… τρέλα του Μαρτίου στο NCAA, απάντησε: «Όντως είναι σαν τη March Madness. Όλα αυτά είναι η δουλειά μου. Για αυτό πληρώνομαι. Η πίεση είναι ο καλύτερος φίλος στη ζωή σου. Το άγχος είναι εχθρός σου. Όταν νιώθεις πίεση πρέπει να θεωρείς πως είναι φίλος σου και όχι εχθρός σου». Ρωτήθηκε και για το εάν θεωρεί πως η απλότητα στο μπάσκετ είναι δύσκολη υπόθεση και εξήγησε: «Απόλυτα συμφωνώ με αυτή την άποψη, αλλά στον Παναθηναϊκό νομίζω πως έχουμε χημεία. Αυτό μας βοηθάει και φέρνουμε νίκες στα παιχνίδια. Όλοι παίζουν σαν μία γροθιά, με αυτό προχωράμε. Αυτό δουλεύουμε».

Ο Κιθ Λάνγκφορντ, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: «Από το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια και μετά κάθε φορά για εμάς είναι "τελικός". Είμαστε πνευματικά έτοιμοι στα τελευταία πέντε ματς. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Από τη στιγμή που γύρισα η ομάδα δεν έχει χάσει. Υπάρχει ακόμα μία λύση στο σκοράρισμα, ένας έμπειρος παίκτης. Έλειπα δύο μήνες, ο Σον παίζει εξαιρετικά στη θέση μου. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα, ο ρόλος μου πλέον είναι διαφορετικός. Θέλω να δίνω ηρεμία στην ομάδα μέσα και έξω από το παρκέ. Νιώθω καλά».

Αναφέρθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα τους με την Μπασκόνια, στο ΟΑΚΑ, προσθέτοντας: «Δεν είναι κατάρρευση το δεύτερο ημίχρονο με την Μπασκόνια. Κατάρρευση είναι αυτό που έγινε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο κόσμος θα βρει κάτι να πει, εμείς εστιάζουμε στα θετικά και συνεχίζουμε. Εγώ και οι συμπαίκτες μου δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε τι έγινε. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Έχουμε ευκαιρία να "κλειδώσουμε" μια θέση στα πλέι οφ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ