19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πιτίνο: «Έφτιαξε φοβερή ομάδα ο Παναθηναϊκός, δεν θα έλεγα ναι στον Ολυμπιακό» (vid)

Την πεποίθηση ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρεθούν κοντά στις θέσεις των πλέι οφ της Ευρωλίγκας της νέας σεζόν, εξέφρασε ο Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός κόουτς μιλώντας στο Open, αναφέρθηκε στο «χτίσιμο» του φετινού Παναθηναϊκού, εξήγησε γιατί δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό ενώ μίλησε και για την προσπάθεια της Εθνικής μας στο Προολυμπιακό του Καναδά.

 


Μιλώντας για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, είπε: «Μου αρέσει αυτό που κάνει στον Παναθηναϊκό ο προπονητής αμυντικά, πιέζει σε όλο το γήπεδο, πιέζει στα τρία τέταρτα του παρκέ και παίζουν άψογη άμυνα στο man to man. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός, όπως και ο Παναθηναϊκός, θα είναι κοντά στα πλέι οφ φέτος, δεν θα είναι όπως πέρυσι. Τώρα μπορούν να φθάσουν μέχρι το τέλος; Εξαρτάται από την περιφέρεια και τους γκαρντ. Αν η θέση 1 είναι επίσης αποδοτική, νομίζω θα είναι μια χαρά».

 

 

Μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά ο Παναθηναϊκός; «Όλοι “ματώνουν” για τον Παναθηναϊκό. Ο Φράγκι, ο Δημήτρης και ο Νίκος Παππάς σαν γκρουπ, έφτιαξαν μία ομάδα, έκαναν καταπληκτική δουλειά για τα χρήματα που είχαν διαθέσιμα. Έφτιαξαν μία φοβερή ομάδα, με πολύ μικρό μπάτζετ».

 


Ο Πιτόνο ξεκαθάρισε ότι δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: «Λέω “όχι” μόνο γι’ αυτόν τον λόγο. Όχι ότι δεν θα ήταν μία εξαιρετική δουλειά. Έμαθα ένα μάθημα προπονώντας το Κεντάκι και το Λούιβιλ. Όλοι οι καλοί μου φίλοι από το Κεντάκι, με άφησαν όταν πήγα στο Λούιβιλ. Τώρα ενδεχομένως να μην ήταν τόσο καλοί μου φίλοι εξ΄αρχής, αλλά δεν θέλω να το περάσω ξανά αυτό. Οπότε τώρα θέλω απλά να είμαι προπονητής της Εθνικής και φίλους με όλους».

 


Η Εθνική ομάδα δεν πέτυχε τον στόχο της παρουσίας της στο Τόκιο, ωστόσο ο Πιτίνο κρατάει τα θετικά της προσπάθειας που έγινε: «Ήταν μία απίθανη εμπειρία, αρκετά δύσκολη αλλά και επικερδής. Είπα στα παιδιά στο ημίχρονο του αγώνα με την Τουρκία, “δεν αρκεί μόνο να πάμε στον τελικό, αλλά θέλω κάποια στιγμή να μπορώ να επιστρέψω στην Ελλάδα και αν δεν κερδίσουμε την Τουρκία, δεν θα μπορώ να πάω”. Δεν ήμασταν τόσο προετοιμασμένοι για την σκληράδα της Τσεχίας. Αν είχαμε τον Γιώργο Πρίντεζη… Ήταν πιο σκληροί από εμάς στη ρακέτα και ήταν το μοναδικό μας παιχνίδι που κανείς δεν έπαιξε τέλεια. Εκτός ίσως από τον Κώστα Σλούκα, όλοι οι υπόλοιποι είχαν ένα μέτριο παιχνίδι».

 


Αναφερόμενος στον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Για να δανειστώ μία φράση από τον “Νονό”, “του έκανα μία πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί”. Του είπα πως ήθελα να είμαι ο προπονητής που θα τον χρίσω αρχηγό, ότι θα είχαμε ένα νέο στυλ παιχνιδιού, πόσο σημαντικό ήταν για μένα και τι τιμή, να είμαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας και ακόμα μεγαλύτερη τιμή αν τον έχω αρχηγό μου. Και θεωρώ μεγάλη μου τιμή το να είμαι ο τελευταίος του προπονητής ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ