21.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιστός στο BCL ο ΠΑΟΚ

Παρότι βρίσκεται σε μία ρευστή κατάσταση και μία προπαρασκευαστική, σε διοικητικό επίπεδο, περίοδο, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε ερωτηματικά σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική του. Παραμένει πιστός στο Basketball Champions League στο οποίο σκοπεύει να αγωνιστεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

 


Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο η “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ, ενημέρωσε το BCL για την πρόθεση συμμετοχής της στη διοργάνωση κάτι που παρότι σε πρώτη φάση δημιουργεί ερωτηματικά δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, έχει τις εξηγήσεις της. Καταρχήν ο ΠΑΟΚ θέλησε να προλάβει την καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση-πρόθεση συμμετοχής που είναι η 14η Ιουνίου. Αυτό εξηγεί την κίνηση σε μία περίοδο στην οποία υπάρχει ασαφές τοπίο τόσο για το διοικητικό όσο και για το αγωνιστικό καθεστώς.

 


Ο ΠΑΟΚ θέλει να κατοχυρώσει το δικαίωμα που του δίνει η 5η θέση του Πρωταθλήματος, για να διεκδικήσει τη wild card που δικαιούται το ελληνικό Πρωτάθλημα, κάτι που είχε ανακοινωθεί προ μηνός από τον ΕΣΑΚΕ. Η φάση στην οποία θα αγωνιστεί (στα προκριματικά που φέτος θα διεξαχθούν σε δύο και όχι σε τρεις γύρους ή απευθείας στους ομίλους) δεν μπορεί να καθοριστεί ακόμη αφού δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ομάδες θα συμμετέχουν όχι μόνο στο BCL αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 


Έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός -κι αυτό επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ- ότι ο Δικέφαλος ενημέρωσε γι' αυτήν την κίνηση τον εκπρόσωπο των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την ΚΑΕ, Γιώργο Καραμάνο. Γιατί μία ευρωπαϊκή συμμετοχή προϋποθέτει ένα... βασικό ύψος προϋπολογισμού. Πάντως η πίστη που εκφράζει εμπράκτως ο ΠΑΟΚ στο BCL για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν κι ενώ στις τρεις προηγούμενες αγωνίστηκε στα πλέι οφ, σημαίνει ασφαλώς πολλά στο κομμάτι της σχέσης της με τη διοργάνωση.

 


Η ανακοίνωση ανέφερε: “Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε σήμερα το Basketball Champions League, για την πρόθεση συμμετοχής της ομάδας στη διοργάνωση και για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση-πρόθεση συμμετοχής για όλες τις ομάδες είναι η 14η Ιουνίου 2019.

 


Για την δήλωση-πρόθεση συμμετοχής στο BCL της σεζόν 2019-2020 ενημερώθηκε και ο κ.Γιώργος Καραμάνος, ο οποίος εκπροσωπεί όμιλο επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

 


Σύμφωνα με τη διαδικασία συμμετοχής στο Basketball Champions League, από την Ελλάδα μπορούν να συμμετάσχουν οι δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία. Η αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας μπορεί να συμμετάσχει στη διοργάνωση ξεκινώντας από τους προκριματικούς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και σε μία ακόμη ομάδα μέσω ειδικής πρόσκλησης (wild card).

 


Σύμφωνα με το καλεντάρι της επόμενης σεζόν, η κανονική περίοδο του BCL θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2019, ενώ θα προηγηθούν δύο προκριματικές φάσεις (17-20/9 και 26-29/9)”.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ