21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πιρς: “Μισούσα τους Σέλτικς!” (vid)

Ο Πολ Πιρς μίλησε για όλους και για όλα στο Showtime Basketball. Από παιδικά του χρόνια στο Λος Άντζελες, στα φοιτητικά στο Κάνσας, στα επαγγελματικά στους Μπόστον Σέλτικς. Όπως αποκάλυψε μεγάλωσε μισώντας τους Σέλτικς ως φανατικός οπαδός των Λέικερς, ενώ στο ντραφτ μόλις άκουσε το όνομά του σκέφτηκε αμέσως τον Ρικ Πιτίνο!

"Μεγάλωσα στο Λος Άντζελες και ήταν απλά το μόνο λογικό: Ήμουν Λέικερς. Κυκλοφορούσα με ρούχα των Λέικερς παντού, στο σχολείο, έξω... Έχω ένα σωρό φωτογραφίες από τότε".

Όταν ήρθε η ώρα για το ντραφτ το 1998 βρέθηκε στο νούμερο 10 και αυτοί που τον επέλεξαν ήταν οι Μπόστον Σέλτικς, με τους οποίους το 2008 κατέκτησε και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ: "Το πρώτο που σκέφτηκα όταν άκουσα πως με επέλεξαν οι Σέλτικς ήταν "πωωω θα πρέπει να παίξω για τον Ρικ Πιτίνο". Είχαμε ακούσει πολλά γι' αυτόν, πως οι προπονήσεις του ήταν τρελές. Αυτό σκέφτηκα. Δεν σκέφτηκα πως τελικά θα έπαιζα για τους Σέλτικς τους οποίους μισούσα μεγαλώνοντας στο Λος Άντζελες. Από τη στιγμή όμως που άκουγες το όνομά σου από τον κομισάριο, αυτό ήταν. Ήταν η ομάδα σου!".

Ο Πιρς παραδέχθηκε πως φτάνοντας στη Βοστώνη η ιστορία και η παράδοση της ομάδας τον κέρδισαν, όπως και η παρουσία δίπλα του θρύλων όπως ο Ρεντ Άουερμπαχ, ο Τζον Χάβλιτσεκ ή ο Μπιλ Ράσελ: "Ήταν απίστευτο να βρίσκεσαι δίπλα τους, γιατί βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τους παίκτες. Σε στηρίζουν. Το να ακούς ιστορίες από αυτούς τους τύπους, σε κάνει και σένα να νιώθεις κομμάτι της ιστορίας της ομάδας".

Ο Πιρς έθιξε και ένα ακόμη θέμα πολύ πιο σοβαρό: "Ακούς πως η Βοστώνη είναι μια πόλη στην οποία υπάρχει ρατσισμός. Ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου και ξέρω πως υπάρχει. Ως άνθρωπος του αθλητισμού ήμουν τυχερός στο θέμα, γιατί αλλάζουν τα πράγματα. Άλλωστε υπάρχει και το παράδοξο η ίδια αυτή πόλη και αυτή η ομάδα ήταν πρωτοπόροι σε τόσα θέματα: Ήταν η πρώτη ομάδα που είχε αφροαμερικάνο προπονητή, η πρώτη που επέλεξε στο ντραφτ αφροαμερικάνο παίκτη, η πρώτη που έβαλε στο παρκέ περισσότερους αφροαμερικάνους..."

Δύο από τα πιο πεζά πράγματα στα οποία έπρεπε να προσαρμοστεί; "Ο καιρός, γιατί δεν είχα συνηθίσει σε τόσο κρύο και στο χιόνι προερχόμενος από το Λος Άντζελες και η προφορά..."

Τελικά μάλλον προσαρμόστηκε σε όλα και αυτό δείχνουν τα χρόνια που έμεινε στη Βοστώνη και οι επιτυχίες που βίωσε. Δείτε τα πολλά και ενδιαφέροντα που είχε να πει για τον Κόμπι Μπράιαντ, το τουρνουά BIG3 στο οποίο εμπλέκεται, το τρίο Μπος-Γουέιντ-ΛεΜπρόν στο Μαϊάμι και πολλά ακόμη...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ