13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πιο ισπανικός δεν γίνεται! (Video)

Βαλένθια και Ουνικάχα Μάλαγα θα δώσουν απόψε (28/3, 21.30) την πρώτη τους μάχη για τον τίτλο του EuroCup που «εδρεύει» στην Ισπανία, με δύο Ισπανούς προπονητές στον πάγκο τους και μπροστά σε καθαρά ισπανικό κοινό. Ακόμη κι έτσι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ανά την Ευρώπη, καθώς ο νικητής της διοργάνωσης θα βρεθεί στην Ευρωλίγκα και –μην λέμε και ψέματα- οι αγώνες είναι δεδομένο πως θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, ωραίο μπάσκετ και λογικά θέαμα.

Ο πρώτος τελικός θα γίνει στο Φουέντε ντε Σαν Λουίς, στη Λα Φοντέτα όπως αποκαλείται... χαϊδευτικά. Στο σπίτι της Βαλένθια που φτάνει για πέμπτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της διοργάνωσης. Απέναντί της θα βρει μια ομάδα που φέτος για πρώτη φορά αγωνίστηκε στο EuroCup.

Η Βαλένθια έφτασε στον τελικό μετά το 2-1 επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ του Σιμόνο Πιανιτζιάνι και του Αμαρέ Στούντεμαϊρ. Η Ουνικάχα Μάλαγα με το 2-0 επί της Λοκομοτίβ Κούμπαν του Ίαν Βουγιούκα, αφού «έσπασε» την έδρα στον πρώτο αγώνα. Και οι δύο ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν τραυματισμούς, όπως αυτόν τον Ντέγιαν Μούσλι η Μάλαγα ή αυτών των Ντιό – Κραβτσόφ η Βαλένθια. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των δύο ρόστερ λοιπόν, αν και ακόμη και με απουσίες οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως τα καταφέρνουν μια χαρά.

Το πιστοποιεί και η θέση τους στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Βαλένθια κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση, ενώ η Ουνικάχα Μάλαγα βρίσκεται στην έβδομη θέση, τρεις νίκες μακριά από την κορυφή. Και μαζί το γεγονός ότι θα δούμε δύο από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, καθώς οι γηπεδούχοι επιτρέπουν 73,9 πόντους ανά αγώνα και οι φιλοξενούμενοι 74,2.

Να πούμε κάπου εδώ πως οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη τέσσερις φορές φέτος με τη Βαλένθια να έχει κάνει το 4-0.

Liga ACB 25/3/2017 Βαλένθια-Ουνικάχα Μάλαγα 81-77

Liga ACB 10/12/2016 Ουνικάχα Μάλαγα-Βαλένθια 83-91

Top 16 EuroCup 25/1/2017 Βαλένθια-Ουνικάχα Μάλαγα 86-62

Top 16 EuroCup 18/1/2017 Ουνικάχα Μάλαγα-Βαλένθια 70-78

Η ελληνική παρουσία σε αυτόν τον πρώτο τελικό έχει να κάνει με το τρίτο της διαιτησίας, καθώς δίπλα στους Λουίτζι ΛαΜόνικα (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) θα  βρίσκεται ο Σπύρος Γκόντας (Ελλάδα).

O δεύτερος τελικός του EuroCup θα διεξαχθεί στο Μαρτίν Καρπένα την Παρασκεή (31/3, 22.00), ενώ αν χρειαστεί και τρίτος τελικός, η σειρά θα επιστρέψει στη Βαλένθια. Eίναι η πρώτη φορά από το 1963 που ένας ευρωπαϊκός τίτλος θα κριθεί σε μια σειρά τριών αγώνων.

Τι έγινε στους δύο αγώνες του πρωταθλήματος...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ