32.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Πιο γρήγορος, πιο δυνατός, πιο… Παναθηναϊκός (pics)

Με τους διεθνείς για πρώτη φορά στη σύνθεσή του, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά και νίκησε την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ με 102-97 στη δεύτερη παράταση. Εντυπωσιακή η νέα φανέλα των «πράσινων».

Η παρουσία των Νικ Καλάθη, Νίκου Παππά και Θανάση Αντετοκούνμπο έκανε τη διαφορά για τους νταμπλούχους Ελλάδος οι οποίοι κατάφεραν να δείξουν ορισμένα στοιχεία που απουσίασαν στα προηγούμενα φιλικά. Κυριότερα η ενέργεια, η ταχύτητα και η αμυντική προσήλωση. Είναι δεδομένο ότι δεν φτιάχτηκαν όλα μέσα σε πέντε μέρες που το «τριφύλλι» προπονείται με μοναδικό απόντα τον Λούκας Λεκαβίτσιους αλλά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ φάνηκε σαφώς βελτιωμένη.

«Ευνοημένος» από την επιστροφή του Καλάθη στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού ήταν και ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και σταμάτησε στους είκοσι πόντους και ήταν μαζί με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, οι κορυφαίοι για τους γηπεδούχους. Από την πλευρά των ηττημένων, Ντέρικ Μπράουν και Κρούνοσλαβ Σίμον. 

Το παιχνίδι πάντως δεν θύμισε φιλικό, καθώς οι δύο πάλεψαν λυσσασμένα για τη νίκη γοήτρου και η αναμέτρηση κρίθηκε τελικά έπειτα από δύο παρατάσεις, με τους «πράσινους» να παίρνουν τελικά τη νίκη γοήτρου με... 

Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Καλάθης, Παππάς και Γκιστ. Ο δεύτερος σημείωσε 22 πόντους, ενώ από είκοσι σημείωσαν ο αρχηγός -μαζί με 13 ασίστ- του «τριφυλλιού» και ο Αμερικανός φόργουορντ.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή (24/9), σε αναμέτρηση που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Δεκάλεπτα: 22-17, 40-33, 57-49, 77-77 κ.α., 84-84 1η παρ., 102-97 2η παρ.

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 3, Παππάς 22, Ντένμον 13, Γκιστ 10, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 10, Όγκαστ 1, Λοτζέσκι, Καλάθης 20, Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 3

Εφές Αναντολού (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Λέντο 5, Μακ Κόλουμ 14, Μπαλμπάι, Μπράουν 16, Μπατούκ 2, Μότουμ 10, Άνταμς 7, Στίματς 3, Μούριτς 8, Ντάνστον 9, Σίμον 23.

Δείτε εικόνες από το ματς.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ