21.7 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πιο αυστηρές ποινές στην Ευρωλίγκα

Την αυστηροποίηση των ποινών στην Ευρωλίγκα για δυσφημιστική προς το άθλημα συμπεριφορά προανήγγειλε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Τζόρντι Μπερτομέου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RAC1, υποστήριξε πως οι παραβάτες των κανονισμών δεν θα "καθαρίζουν" πλέον με ένα πρόστιμο, αλλά θα επιβάλλονται πολύ συχνότερα πλέον οι αποκλεισμοί από αγώνες.

"Όλοι οι προπονητές και οι πρόεδροι της Ευρωλίγκας συμφωνούν: αυτοί που δεν ακολουθούν τους κανονισμούς θα υφίστανται τιμωρίες, που μπορεί να είναι και αποκλεισμός από αγώνες. Όχι μόνο πρόστιμο. Κι αυτό αφορά τους παίκτες και τους προέδρους. Όλους", δήλωσε, κάνοντας εμμέσως παραπομπή στην πρόσφατη διαμάχη του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η οποία προφανώς οδηγεί στην απόφαση για την αυστηροποίηση των ποινών.

Κατά τα λοιπά, ο Μπερτομέου έκανε δύο ακόμα δηλώσεις με ενδιαφέρον. Κατ' αρχάς αναφέρθηκε στην πλήρη ενοποίηση της Ευρωλίγκας με το Eurocup ως το επόμενο βήμα που σκοπεύουν να υλοποιήσουν οι επιτελείς της Βαρκελώνης, μετά την απόφαση να αυξηθούν οι ομάδες της Ευρωλίγκας σε 18 από τη σεζόν 2018-19. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι υπάρχει σκέψη διασύνδεσης μεταξύ των δύο διοργανώσεων όχι μόνο με προβιβασμό από το Eurocup στην Ευρωλίγκα, αλλά και με υποβιβασμό από την Ευρωλίγκα στο Eurocup συγκεκριμένου αριθμού ομάδων! Προφανώς αυτό θα αφορά τις ομάδες με μονοετή συμβόλαια, όσες εκ των οποίων καταφέρνουν να κάνουν καλή πορεία στην Ευρωλίγκα, θα διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή και τη νέα χρονιά (και αντίστοιχα θα υποβιβάζονται αυτές που δεν έχουν πάει καλά).

"Μετά την επέκταση στις 18 ομάδες, το επόμενο βήμα δεν θα είναι οι 20 ομάδες, αλλά η ενοποίηση της Ευρωλίγκας και του Eurocup. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Όταν συμβεί αυτό, μπορούμε να επιτρέψουμε στις ομάδες που θα έχουν πάει καλά στην Ευρωλίγκα, να παραμένουν σε αυτή εφαρμόζοντας το αγωνιστικό κριτήριο", δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μιλά για αγωνιστικά κριτήρια, επειδή προφανώς του προσάπτουν ότι τα θέτει στο περιθώριο όταν πρόκειται να διαλέξει ομάδες για τις διοργανώσεις του.

Το άλλο σχόλιό του αφορούσε τη διαιτησία, μετά το θόρυβο που ξέσπασε φέτος, ίσως για πρώτη φορά τόσο έντονα, στα πλέι οφ. 

"Τα σχόλια για τη διαιτησία έχουν δύο σκοπούς και σε αυτό συμφωνούν όλοι. Είτε για να βρεθεί μια δικαιολογία για την ήττα είτε για να μπει πίεση στους διαιτητές ενόψει των προσεχών αγώνων. Κανένας από αυτούς τους σκοπούς δεν πρέπει να προστατευθεί".

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ