17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πιθανό το μποϊκοτάζ του Σέλτικς-Ράπτορς από τις ομάδες!

Το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με αστυνομικό να πυροβολεί επανειλημένα έναν αφροαμερικάνο την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, στο οποίο βρίσκονταν ήδη τα τρία παιδιά του (το μεγαλύτερο ήταν οχτώ ετών) έχει ξεσηκώσει νέα θύελλα διαμαρτυριών. Ο Τζορτζ Μπλέικ παλεύει για τη ζωή του, οι γιατροί ενημέρωσαν πως αυτή τη στιγμή είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω και περιμένουν πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του. Η κοινότητα του ΝΒΑ είναι και πάλι ανάστατη και την πρώτη γραμμή. Τα μπλουζάκια και τα μηνύματα δεν φαίνονται αρκετά στους παίκτες που σκέφτονται ακόμη και να μποϊκοτάρουν τον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής, ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Τορόντο Ράπτορς.

"Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από ένα παιχνίδι, από το μισθό μας, από έναν τίτλο και πρέπει να το δείξουμε έμπρακτα¨, δήλωσε ο ΒανΒλιτ με τον Πασκάλ Σιακάμ, για να προσθέσει: "Σκέφτομαι εμάς. Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά, να φέρουμε την αλλαγή και το να βλέπεις πως τα πράγματα παραμένουν τα ίδια σε κάνει να αμφιβάλλεις, να αναρωτιέσαι: "Πήραμε τη σωστή απόφαση ή όχι;". Πονάει όλο αυτό. Πονάει να το βλέπεις. Είμαι σίγουρος πως έχετε ερωτήσεις, αλλά πραγματικά δεν προσπαθώ να δώσω απαντήσεις αυτή τη στιγμή. Το μυαλό μου δεν μπορεί αυτή τη στιγμή. Ήρθαμε εδώ για ένα λόγο. Να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πλατφόρμα για να διαδώσουμε ένα μήνυμα, ελπίζοντας να αφυπνίσει τον κόσμο, να φέρει μια αλλαγή, αλλά δεν ξέρω... Νιώθω πως έχουμε "κολλήσει". Πως τα πράγματα δεν αλλάζουν. Πως δεν κάνουμε τίποτα παραγωγικό βασικά. Αυτό αισθάνομαι.

Δεν με ενδιαφέρει από που προέρχεται κάποιος, δεν με νοιάζει τι συμβαίνει... Απλά να βλέπεις αυτό το βίντεο, γνωρίζοντας πως κάθε μέρα συμβαίνει κάπου και θεωρείται φυσιολογικό, βλέποντας μαύρους να σκοτώνονται κάθε μέρα, αυτό πονάει φίλε. Και ναι... Δεν ξέρω... Δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω σε αυτό το βίντεο και αρνούμαι να το δω. Δεν ξέρω..."

Οι παίκτες των Σέλτικς και των Ράπτορς σκέφτονται κάτι πιο δραστικό. Να μποϊκοτάρουν το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Ανατολής. Μάλιστα είχαν και μια συνάντηση χθες (25/8). Έγιναν κι άλλες προτάσεις και συναντήθηκαν ξανά σήμερα. Οι δύο ομάδες μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο στη Φλόριντα.

Η απόγνωση, ο θυμός με τα όσα συμβαίνουν, η αστυνομική βία, η κοινωνική ανισότητα, οι φυλετικές διακρίσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ο Σιακάμ δεν μπορούσε καν να βρει τις λέξεις, όπως και ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς μία μέρα νωρίτερα. Οι συμπαίκτες του, Γκραντ Ουίλιαμς και Τζέισον Τέιτουμ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.
Οι δύο προπονητές, ο Νικ Νερς των Ράπτορς και ο Μπραντ Στίβενς των Σέλτικς, συμφώνησαν πως ο στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους παίκτες με όποιον τρόπο μπορούν, είτε ακούγοντας, είτε προσφέροντας την απόψή τους, είτε στηρίζοντάς τους με όποιον τρόπο μπορούν.
Ο Νερς παραδέχθηκε πως αρκετοί παίκτες από την ομάδα του αναρρωτιούνται αν θα πρέπει ίσως να αφήσουν τη φούσκα, ενώ ο Στίβενς προσπαθεί να είναι εκεί για τους παίκτες του.

"Δεν έχει να κάνει με μένα αυτή τη στιγμή", λέει ο Στίβενς: "Οι παίκτες είναι που έχουν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Νοιάζονται βαθιά για ότι συμβαίνει στις κοινότητες στις οποίες έχουν μεγαλώσει, στις κοινότητες στις οποίες ζουν και όσα συμβαίνουν επηρεάζει συναισθηματικά και αυτούς και εμάς, όπως όλο τον κόσμο. Νομίζω πως είναι κάτι που κάποιες φορές όταν ανοίγεις την τηλεόρασή σου το ξεχνάς. Νομίζω πως είναι εκπληκτικοί. Κι εμείς είμαστε εδώ γι' αυτούς, να μοιραστούμε στιγμές μαζί τους. Αυτό που σκέφτεσαι πάντα ως προπονητής κοιτώντας προς τα πίσω είναι οι στιγμές που έζησες, οι σχέσεις που έκανες με παίκτες που προέρχονται από τελείως διαφορετικά σημεία και καταστάσεις. Και όλοι τους ενώνονται για έναν κοινό στόχο. Αυτό είναι που κάνει τον αθλητισμό ιδιαίτερο και τις ομάδες κάτι ξεχωριστό. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι επηρεαζόμαστε από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας".

Ο Νερς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ESPN τόνισε: "Ακούμε τους παίκτες... Ο ΒανΒλιτ, ο Πάουελ, ο Λόουρι έκαναν λόγο για το μποϊκοτάζ, τονίζοντας πως είναι μια προοπτική που θα ήθελαν να μελετήσουν και να συζητήσουν. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σήμερα και είμαστε εδώ για να τους ακούσουμε. Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν κι άλλες ιδέες που έχουν ακουστεί".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ