17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πιανιτζιάνι: «Δεν περίμενα να νικήσουμε δύο παιχνίδια στην Ελλάδα»

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι σχολίασε τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο στην έδρα του Παναθηναϊκού, αλλά θυμήθηκε και την επικράτηση μέσα στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη διότι ήμασταν μπροστά λίγο-πολύ σε όλο το παιχνίδι. Ποτέ δεν είναι εύκολο εδώ. Ειδικά για εμάς δεν είναι εύκολο, δεν έχουμε το παρελθόν του Παναθηναϊκού. Έλειψε ο Νέντοβιτς για δύο μήνες και οι παίκτες μου έχουν κοπιάσει πολύ όλο αυτό το διάστημα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αυτήν την περίοδο σε Ευρωλίγκα, αλλά και στην εγχώρια λίγκα. Έχουμε επτά παιχνίδια σε 14 μέρες. Το πρόγραμμα είναι βαρύ. Να πηγαίνεις από την Κωνσταντινούπολη στη Σαρδηνία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Το είχαμε αυτό το στοιχείο για 38 λεπτά, ο Παναθηναϊκός πίεσε και πρέπει να είσαι συμπαγής για να αντεπεξέλθεις».

Για τη φάση που «χάθηκαν» δώδεκα δευτερόλεπτα από το παιχνίδι κι αν θέλει να σχολιάσει: «Είχα πολλά πράγματα στο μυαλό μου και δεν ξέρω. Είναι δύσκολη έδρα. Ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαίο κλαμπ και δεν θεωρώ ότι είναι λογικό να έχει παράπονα. Σήμερα ήμασταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι και παίξαμε καλύτερα».

Για το γεγονός ότι η ομάδα παρά τα προβλήματα στο 7-7 και τις δύο νίκες στην Ελλάδα: «Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολο να νικήσεις δύο φορές στην Ελλάδα. Δεν αρχίσαμε από το μηδέν φέτος. Κρατήσαμε κάποιους παίκτες και κάναμε προσθήκες. Είναι σημαντικό το ρεκόρ που έχουμε για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών. Χτίσαμε την ομάδα πάνω στον Τζέιμς και τον Νέντοβιτς και ο δεύτερος απουσίαζε. Ο Τζέρελς είχε επίσης πρόβλημα και η προετοιμασία άρχισε πιο αργά γι’ αυτόν. Χαίρομαι που έχουμε παλέψει κόντρα σε όλες τις ομάδες, ακόμα και κόντρα στη Φενέρ. Η ομάδα μας έχει τη νοοτροπία που μας έχει ζητήσει η διοίκηση. Να γινόμαστε καλύτεροι και να κερδίζουμε τον σεβασμό. Πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημά μας πηγαίνουν στον πόντο και δεν ξεκουραζόμαστε, ενώ έχουμε παίξει επτά παιχνίδια εντός και οκτώ εκτός έδρας».

Για το φορτωμένο πρόγραμμα των ομάδων: «Δεν υπάρχει δυνατότητα ξεκούρασης των παικτών. Ο Τζέιμς παίζει συνεχώς τριάντα λεπτά. Του χρόνου θα έχουμε 18 ομάδες στην Ευρωλίγκα και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω που θα χωρέσουν αυτά τα παιχνίδια, με το Παγκόσμιο να τελειώνει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αν παλέψουμε για το πρωτάθλημα, θα πρέπει να παίζουμε μέχρι τέλη Ιουνίου. Έχουμε μία ολόκληρη ζωή μπροστά μας, πρέπει να έχουμε τη σωστή νοοτροπία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ