20.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πιέζει τον Μπλάτ να πει το “ναι”

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο στο θέμα του προπονητή για τον Ολυμπιακό, όχι απαραίτητα για να κλείσει ο νέος τεχνικός αλλά ενδεχομένως η εικόνα στο επόμενο διήμερο θα δείξει το προς τα που πάει η...μπίλια.

Οπως σας έχει ενημερώσει σχετικά το Basketa.gr,  το οικονομικό...ταβάνι των προέδρων των Ερυθρόλευκων για τον καπετάνιο του πάγκου θα ήταν οι 600.000 ευρώ, εκτός εάν η περίπτωση του αντικαταστάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου (του οποίου παρεμπιπτόντως δεν έχει ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας του ακόμα) πήγαινε σε άλλο επίπεδο, όπως είναι τα ονόματα του Ντέηβιντ Μπλάτ, του Ετόρε Μεσίνα ή και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ιταλός έτσι και αλλιώς μένει ΝΒΑ, ο Λιθουανός πολύ δύσκολα θα δεχτεί να...φθαρεί στην Ελλάδα όταν έχει δελεαστικές προτάσεις στην Ευρώπη (αν και ο κόσμος του Ολυμπιακού θα μπορούσε πλέον να τον δεχτεί) και συνεπώς οι Ερυθρόλευκοι τις τελευταίες μέρες "κυνηγάνε" την περίπτωση του Αμερικανόισραηλινού τεχνικού.

Ο Ντέηβιντ Μπλάτ άφησε κυπελλούχο Ευρώπης (κάτοχος του Eurocup) την Νταρουσάφακα και δεν τον δελέασε η συμμετοχή (εκ νέου) στην Ευρωλίγκα, για το ΝΒΑ δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα, ενώ η ΤΣΣΚΑ - για την οποία "έπαιξαν" δυνατά τα ονόματα των Μπλάτ και Γιασικεβίτσιους - κράτησε τον Δημήτρη Ιτούδη.

Το όπλο λοιπόν της ελληνικής ομάδας (που οικονομικά σαφώς θα ανέβει για τον συγκεκριμένο τεχνικό τουλάχιστον μέχρι το 1.000.000 ευρώ) απέναντι στον Ντέηβιντ Μπλάτ, που μάλιστα μπορεί να εκφραστεί με ένα (μίνιμουμ) διετές συμβόλαιο είναι το πρότζεκτ του να οδηγήσει τον Ολυμπιακό και πάλι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά και στην κορυφή της Ελλάδας από την οποία έπεσε πέρυσι.

Δεδομένου όπως είπαμε ότι η ΤΣΣΚΑ δεν έχει ελεύθερη θέση, δεν υπάρχει (αντικειμενικά) μεγαλύτερη πρόκληση στην Ευρώπη για τον Ντέηβιντ Μπλάτ, συνδυάζοντας ένα ικανοποιητικό συμβόλαιο (όχι στο ύψος που θα έβρισκε π.χ. στη Μόσχα) με μια αγωνιστική πρόκληση.

Photo Credit: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ