22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πιέζει η ΑΕΚ για το γήπεδο μέσω Άδωνη

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, είχε το πρωί της Παρασκευής ο Μάκης Αγγελόπουλος με αντικείμενο την παραχώρηση της χρήσης του ολυμπιακού κλειστού των Άνω Λιοσίων. Ένα θέμα που αποκτά πλέον τον χαρακτήρα του επείγοντος για την ΑΕΚ, η οποία θέλει να μπει στο νέο γήπεδο στις 5 Ιανουαρίου, οπότε τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ.

Αυτό, άλλωστε, φρόντισε να τονίσει ο Μάκης Αγγελόπουλος στον υπουργό. Με βάση την οικονομοτεχνική μελέτη που έχει κάνει η ΚΑΕ, πρέπει οπωσδήποτε να εγκαινιάσει το γήπεδο στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος (5 Ιανουαρίου), διαφορετικά δεν έχει νόημα να μπει τη φετινή σεζόν και  θα πρέπει να το αφήσει για την επόμενη. Αλλά για να μπει στις 5 Ιανουαρίου, θα πρέπει τα έργα να αρχίσουν στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε η παραχώρηση της χρήσης θα πρέπει ως τότε να έχει ολοκληρωθεί. 

Φαίνεται πως η ΑΕΚ έχει διακρίνει ότι η πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού καθυστερεί τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που είναι απαραίτητες για να κλείσει η συμφωνία, επιμένοντας στη διευθέτηση κάποιων τυπικών λεπτομερειών. Ως εκ τούτου, μάλλον επιθυμεί να αυξήσει την πίεση προς αυτήν βάζοντας κατά κάποιο τρόπο στο "παιχνίδι" και τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος εκ της θέσης του είναι υπεύθυνος για το συνολικό project ανάπλασης "Φυλή 2020", το οποίο τρέχουν ο Δήμος Φυλής και η Περιφέρεια με την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μέρος αυτού του project είναι και η ανακαίνιση του κλειστού των Άνω Λιοσίων από την ΑΕΚ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ θα πάρει το γήπεδο στα χέρια της την ώρα που πρέπει ώστε να φανεί συνεπής στα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει και δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ