15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πιάνει τα 100 ο Μπόγρης (και άλλοι αριθμοί της ACB)

Αυτή τη φορά οι αριθμοί της ισπανικής λίγκας ενόψει της 34ης αγωνιστικής έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον. Ανάμεσα σε αυτούς που πιάνουν milestones που λέμε και στα ελληνικά, είναι και ο Γιώργος Μπόγρης. Είναι ένας από τους παίκτες που κάνουν τα δικά τους ρεκόρ, καθώς ο Έλληνας σέντερ συμπληρώνει 100 αγώνες στην Liga Endesa και το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης δεν τον ξέχασε.

Όπως αναφέρει, στον αγώνα με την Μανρέσα (14/5, 19.00), θα αγωνιστεί για 100η φορά στο πρωτάθλημα στην τρίτη του χρονιά στην ACB. Η αρχή είχε γίνει με την Μόρα Μπανκ Ανδόρρα, συνέχισε με την Μπιλμπάο για να κάνει ένα βήμα πιο ψηλά φέτος με την Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Είναι επίσης η πρώτη χρονιά που φτάνει στα playoffs. Την πρώτη χρονιά ο στόχος της ομάδας του ήταν να σωθεί και τα κατάφερε, ενώ τη δεύτερη η Μπιλμπάο έχασε την θέση της στην έξτρα περίοδο χάρη σε ένα σουτ από το κέντρο με τη λήξη της αναμέτρησης από τη Σαραγόσα. Φέτος, η παρουσία στα playoffs έχει "κλειδώσει" από νωρίς και πλέον περιμένει να δει τη θέση στην οποία θα τερματίσει. Από αυτά τα 99 παιχνίδια το καλύτερο του σε αξιολόγηση ήταν το φετινό απέναντι στην Μπαρτσελόνα τον πρώτο γύρο, όταν οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 24 αξιολόγηση, βοηθώντας την Ιμπεροστάρ Τενερίφε να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Μπαρτσελόνα. Κάτι που πάντως έκανε και χθες στη Βαρκελώνη πια.
Συμπτωματικά, τους 100 αγώνες στην ACB συμπληρώνει και ο πρώτος του προπονητής στην Ισπανία ο Χοάν Πενιαρόγια, που παραμένει στον πάγκο της ΜόραΜπανκ Ανδόρρα με ρεκόρ στη θητεία του αυτή 40-59.

Κατοστάρης γίνεται και ο Φακούντο Καμπάτσο, ο Αργεντίνος γκαρντ της Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη, αλλά και ο Στέφαν Γέλοβατς της Σαραγόσα.

Οι ίδιες ομάδες του Copa del Rey

Είναι ένα πρωτάθλημα που όλοι μπορούν να νικήσουν όλους και έχει αποδειχθεί και φέτος. Φέτος όμως 7+1 ομάδες ξεχώρισαν: Οι ίδιες που στα μισά της διαδρομής έφτασαν στο Copa del Rey, είναι και αυτές που πήραν το εισιτήριο για τα playoffs. H +1 δεν είναι άλλη από την ΜόραΜπανκ Ανδόρρα του Θανάση Αντετοκούνμπο που στηρίχθηκε πολύ στην έδρα της και ήταν η τελευταία που έλαβε θέση για την εκκίνηση των playoffs. Οι άλλες επτά είχαν πάρει την πρόκριση νωρίτερα και περίμεναν. Ο λόγος για τις Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Μπασκόνια, Ιμπεροστάρ Τενερίφε, Ουνικάχα Μάλαγα, Γκραν Κανάρια και φυσικά Μπαρτσελόνα.

Κοντά στους 7.000 πόντους ο Μούμπρου

Για την Μπιλμπάο και τον Άλεξ Μούμπρου ο αγώνας της Κυριακής (ο μοναδικός που θα γίνει μεσημέρι) απέναντι στην Γκραν Κανάρια εκτός έδρας θα είναι ο τελευταίος της σεζόν. Αν έπαιζε η παράδοση, τότε οι γηπεδούχοι θα είχαν ήδη τη νίκη στο τσεπάκι τους, καθώς έχουν ένα 11-1 στο σπίτι τους απέναντι στους Βάσκους από την περίοδο 2004-05.

Οι προβολείς αναμένεται να εστιάσουν για μια ακόμη φορά πάντως στον αρχηγό της Μπιλμπάο, καθώς χρειάζεται μόλις 5 πόντους για να φτάσει τους 7.000. Είναι ένα πραγματικά κλειστό κλαμπ, στο οποίο ανήκουν μόλις 10 παίκτες: Ο Αλμπέρτο Ερέρος (9.759), ο Τζόρτνι Βιγιακάμπα (8.991), ο Μπράιαν Τζάκσον (8.651), ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (8.132), ο Γκρέιντζερ Χολ (8.039), ο Ζοάν Κρέους (7.929), ο Φελίπε Ρέγες (7.674), Τζο Αρκάουτσκας (7.543), Βέλιμιρ Περάσοβιτς (7.387), Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο (7.029).

"Βαρύ" το παρελθόν για τη Φουενλαμπράδα και ένας... Περάσοβιτς

Η Φουενλαμπράδα καλείται να κλείσει τη χρονιά της στην Βιτόρια, γνωρίζοντας πως η προϊστορία στο ζευγάρια, στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα δείχνει ξακάθαρα μόνο προς την πλευρά της Μπασκόνια με ένα "βαρύ" 17-1. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς γίνεται ο... κοινός παρονομαστής, καθώς ο πρώτην προπονητής της Μπασκόνια ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνης της μίας νίκης, σημειώνοντας 29 πόντους σε έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ