13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πεφάνης στο basketa.gr : «Στις Η.Π.Α έχτισα τον χαρακτήρα μου. Ιδανική επιλογή το Παγκράτι»

Το Παγκράτι εντυπωσιάζει την τρέχουσα περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, και βλέποντας τους υπόλοιπους από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δικαιούται να ονειρεύεται.

Ένας από τους παίκτες που εντυπωσιάζουν είναι ο Αντώνης Πεφάνης, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην Α2 Ανδρών, δείχνει ως έτοιμος από καιρό, έχοντας 6,9 πόντους και 4,2 ριμπάουντ, αλλά και 47% στο τρίποντο. Η ικανότητα του στο μακρινό σουτ φάνηκε στην πορεία του στο  Florida Tech, όπου από τους 4 πόντους και 1,2 ριμπάουντ και 36,5% στα τρίποντα στην πρώτη του σεζόν, εκτοξεύθηκε στους 12,9 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 28 παιχνίδια, έχοντας 34,6% στα σουτ τριών πόντων, ενώ ολοκλήρωσε το κολέγιο 124 τρίποντα.

Ο 22χρονος φόργουορντ, ο οποίος ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Πρωτέα Βούλας και αποτέλεσε μέλος της U18 της Εθνικής Ελλάδας, μιλάει στο basketa.gr για την πορεία του, τους σταθμούς της καριέρας του, ενώ αναφερόμενος στο Παγκράτι, αναφέρει ότι αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τον ίδιο.

Πρώτη χρονιά στην Α2, και με πολύ θετική παρουσία για σένα. Είναι το Παγκράτι και η Α2 το επόμενο βήμα που έψαχνε μετά την θητεία σου στο Florida Tech : « Σίγουρα η απόφαση μου να γυρίσω στην Ελλάδα και να παίξω στο πρωτάθλημα της Α2 με το Παγκράτι ήταν η καλύτερη επιλογή. Πριν από Παγκράτι δεν είχα αγωνιστεί ποτέ σε κατηγορία μεγαλύτερη από την Γ' Εθνική, οπότε ήταν μια δοκιμασία για μένα, μη γνωρίζοντας το επίπεδο της κατηγορίας».

Στα 24 σου χρόνια αποτελείς έναν από τους κομβικούς παίκτες της ομάδας σου, με 6,9 πόντους και 4,2 ριμπάουντ, αλλά και 47% στο τρίποντο, το οποίο φαίνεται ότι δούλεψες στο κολέγιο. Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι, έχεις ως όραμα την Basket League, και πως προέκυψε το εξαιρετικό σουτ στην καριέρα σου : « Η αλήθεια είναι πως από μικρή ηλικία έβαζα καθημερινούς στόχους και προσπαθούσα κάθε μέρα να είμαι καλύτερος από την προηγούμενη, έτσι λειτουργώ και τώρα. Σίγουρα έχω προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες και θέλω να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε μία μέρα. Το σουτ είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, η σκληρή δουλειά, η αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου αλλά και η εμπιστοσύνη που σου έχει η ομάδα, ο προπονητής και οι συμπαίκτες σου».

Μετά την άνετη νίκη επί του Οίακα Ναυπλίου το Παγκράτι βρίσκεται στην κορυφή. Ποιο είναι το μυστικό σας, και αν περιμένατε τέτοια πορεία : «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, απλώς πηγαίνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο δίνουμε το 100% μας, πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, πιστεύουμε ο ένας τον άλλον και μετά απλώς υποστηρίζουμε την σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με το κίνητρο που όλοι μας έχουμε».

Πως ήταν το διάστημα στην καραντίνα, πόσο έλειπε το μπάσκετ, και πως είναι να παίζεις σε άδειες κερκίδες, γνωρίζοντας ότι η ομάδα σου διαθέτει δυνατή έδρα : «Σίγουρα το μπάσκετ έλειψε σε όλους μας στην περίοδο της καραντίνας. Το μπάσκετ είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, όταν από μικρή ηλικία έχουμε μάθει να προπονούμαστε σε καθημερινή βάση και αυτό σταματάει τότε νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά ότι κάτι λείπει. Οι άδειες κερκίδες είναι κάτι πρωτόγνωρο και λυπηρό ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου και συγκεκριμένα στο Παγκράτι. Είναι μία πηγή ενέργειας για τον αθλητή και είμαι βέβαιος πως όλοι ανυπομονούμε να ξαναγεμίσουν».

Ξεκίνησες από τον Πρωτέα Βούλας και συνέχισες στις Η.Π.Α. Τι σου έδωσαν αυτοί οι δυο σταθμοί : «Και οι δύο αυτοί σταθμοί έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην πορεία μου έως τώρα. Αρχικά ο Πρωτέας Βούλας είναι ο σύλλογος που είχα την πρώτη μου επαφή με το άθλημα του μπάσκετ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ καλούς προπονητές, από την κατηγορία των ακαδημιών έως και την ανδρική ομάδα. Επίσης ήμουν αρκετά τυχερός που υπήρξα μέλος της ανδρικής ομάδας, όπου καταφέραμε να ανέβουμε τρεις συνεχόμενες κατηγορίες. Μέσω του Πρωτέα μπόρεσα και έγινα μέλος της εθνικής ομάδας. Η εθνική ομάδα μου χάρισε τρομερές εμπειρίες και στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μέσα από την εθνική ομάδα μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω υποτροφία για την Αμερική. Η εμπειρία της Αμερικής είναι κάτι το ξεχωριστό. Η δυνατότητα που σου δίνει να σπουδάσεις σε ένα υψηλό ακαδημαϊκά επίπεδο και ταυτόχρονα να προπονείσαι και να παίζεις σε ένα εξίσου υψηλό επίπεδο μπάσκετ είναι μοναδική. Εκεί είναι που έχτισα το χαρακτήρα μου, πίστεψα στον εαυτό μου και έκανα πράγματα που δεν ήξερα ότι πριν μπορούσα να τα κάνω. Σίγουρα δεν θα ήμουν ο ίδιος Αντώνης που είμαι σήμερα αν δεν είχα πάει στο Florida Tech».

Πως το βλέπεις το πρωτάθλημα της Α2, και αν έχεις ξεχωρίσει κάποια φαβορί για την άνοδο : «Η αλήθεια είναι πως είμαστε στον πρώτο γύρο ακόμα και πιστεύω είναι νωρίς. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν κάποια φαβορί αλλά για μένα από τη στιγμή που η κάθε ομάδα μπορεί να έχει 5 παίκτες στο παρκέ όλα δυνατά. Ο δρόμος της ανόδου δεν θα είναι εύκολος για κανέναν».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ