22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πετρούτσι: «Θα πρέπει Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο να αρχίσουμε»

Η ενδεχόμενη -και πολυπόθητη από πολλούς-ολοκλήρωση της φετινής σεζόν μέσα σρο καλοκαίρι, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την  έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, που με βάση έναν πρώτο σχεδιασμό, υπολογίζεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. 

Αυτό φυσικά θα δημιουργήσει προβλήματα στο σχεδιασμό των ρόστερ των Ευρωπαϊκών ομάδων, που περιμένουν πάντα κάποιους κομμένους παίκτες από το ΝΒΑ στο τέλος του καλοκαιριού. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι, δεν θεωρεί ότι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πρέπει να συγχρονιστούν με αυτό το χρονοδιάγραμμα. 

Κάποιες αποφάσεις θα παρθούν μέσα στην εβδομάδα, καπώς θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων και της ομοσπονδίας. 

Αλαυτικά όσα δήλωσε προς ώρας, ο Πετρούτσι:  «Περιμένουμε να κάνουν τις δικές τους προτάσεις οι ομάδες της Α1 και της Α2, για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Υπάρχει μια συζήτηση προγραμματισμένη για την Πέμπτη και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ως το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Θα πρέπει Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο να αρχίσουμε. Αυτή είναι η άποψή μου.

Στην αρχή μας έλεγαν πως οι αγώνες θα ξαναρχίσουν κεκλεισμένων των θυρών. Για εμάς, αυτό θα είναι πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια. Πρέπει να σκεφτούμε το ίδιο το πρωτάθλημα, το άθλημα το ίδιο. Αν άλλα δημοφιλή αθλήματα δεν άρχιζαν, δεν λέω πως θα ήταν “ο θάνατός σου η ζωή μου”, αλλά υπάρχει ένας ανταγωνισμός, με άλλα δημοφιλή και σημαντικά αθλήματα». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ