25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πετράκης στο basketa.gr: «Δεν είναι πλέον στόχος η παραμονή»

Ο ΟΦΗ πήγε ως outsider στο Αιγάλεω, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη και να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που πανηγυρίζει στο «Στ Βενέτης».

Το τίτλο αυτό επιβεβαίωσε και ο πρώτος σκόρερ του παιγνιδιού, Αλέξανδρος Πετράκης στο basketa.gr, ο οποίος εξήγησε για ποιον λόγο το «μελανόλευκο» σύνολο παρουσιάστηκε τόσο συγκεντρωμένο απέναντι το σύνολο του Κώστα Σορώτου και εν τέλει έφτασε στο 9-8. Ο «οργανωτής» της Κρητικής ομάδας είχε 27 πόντους με  τριποντά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ μοίρασε και 11 ασίστ στους συμπαίκτες του στηρίζοντας το ρόλο που του έχει δοθεί μέσα στην ομάδα.

Φάνηκε να παίρνεται εύκολα το «διπλό» στο «Βενέτης», έτσι ήταν όντως;
«Εύκολα δεν φτάσαμε. Το Αιγάλεω μας προσπέρασε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά εμείς είχαμε προετοιμαστεί πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι, γιατί μας άλλαζε τους στόχους. Δείξαμε ότι το θέλαμε τόσο πολύ πρώτη φορά και γι’ αυτό ίσως και να μπήκαμε τόσο καλά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Πήγατε ως το outsider στο Αιγάλεω;
«Καθαρά ως outsider αν και πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι σαν ποσότητα και ποιότητα παικτών. Αλλά όταν μια ομάδα είναι τόσο σκληρή στην έδρα της, έχει μια τόσο δυνατή έδρα και δεν έχει χάσει σχεδόν από κανέναν ναι πας ως outsider. Ίσως μας έκανε και καλό αυτό. Δηλαδή ότι εμείς ήμασταν το outsider της αναμέτρησης».

Το τελευταίο διάστημα δείχνεις να έχεις πάρει από το… χέρι την ομάδα, όχι μόνο βάση σκορ αλλά έχει ανοδική πορεία και στα υπόλοιπα στατιστικά, που οφείλετε αυτό;
«Ο καθένας κάνει και κάτι στην ομάδα. Ο καθέναν έχει το δικό του ρόλο και κάνει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορώ να βάλω σε κάθε παιχνίδι είκοσι και εικοσιπέντε πόντους γιατί είμαστε πάρα πολλοί και δεν παίρνω και τόσες επιθέσεις. Απλά περισσότερο προσπαθώ να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου. Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να κάνω. Προχθές έτυχε και σε μερικά σημεία σκόραρα. Ήμουν και σε καλή μέρα. Απλά ο ρόλο μου στην ομάδα είναι να δημιουργώ για τους άλλους και να οργανώνω της ομάδα και να φτιάχνω το παιχνίδι».

Τι θεωρείς ότι άλλαξε στην ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα και παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα;
«Καθαρά θέμα νοοτροπίας είναι η εικόνα μας. Από την αρχή αυτό ήταν. Θεωρώ ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε αρχίσει περισσότερο να λειτουργούμε σαν ομάδα και όχι σα μονάδες. Σκεφτόμαστε  περισσότερο ομαδικά και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το Νο1 και αυτό θα μας κρατήσει και μέχρι το τέλος. Αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε καλά πιστεύω».

Το ''καλά'' ποιο είναι, να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής;
«Δεν είναι πλέον ο στόχος η παραμονή. Θεωρώ ότι από εδώ και πέρα, έχοντας ένα πιο βατό πρόγραμμα, να κοιτάμε τα παιχνίδια ένα ένα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν είμαστε μόνο σοβαροί και χωρίς πολλά πολλά θα την καθαρίσουμε πολύ σύντομα».

Η Β' Εθνική είναι ένα… μεγάλο πρωτάθλημα και φέτος είναι αρκετά ανταγωνιστικό, πόσο δύσκολο είναι για τον ΟΦΗ να αγωνίζεται σε ένα τόσο απαιτητικό όμιλο έχοντας και τα ταξίδια για εμπόδιο;
«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Όντως είναι ανταγωνιστικό και επίσης είναι παράξενο πρωτάθλημα. Δηλαδή βλέπεις ότι μια νίκη να είχαμε παραπάνω, για παράδειγμα αυτή με το Αιγάλεω την 2η αγωνιστική στην έδρα μας, που βάλαμε ένα καλάθι όλο το δεκάλεπτο, αυτή τη στιγμή θα διεκδικούσαμε τριάδα. Είμαστε τρεις βαθμούς πίσω. Το πρωτάθλημα έχει τρεις ομάδες που είναι πολύ καλές και είναι μπροστά. Όσον αφορά τα ταξίδια, είναι ένα μειονέκτημα για εμάς χρόνια τώρα. Είναι λίγο πως θα ξυπνήσεις από το καράβι, πως θα σου βγει το παιχνίδι στα εκτός έδρας, είναι όμως και το δεδομένο μας οπότε δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε συνέχεια».

Πέρα από το μπάτζετ που σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα, τι άλλα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένα σύνολο προκειμένου να πετύχει σε αυτό το πρωτάθλημα;
«Σίγουρα να είναι ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Και αυτό δεν το κάνει μόνο το μπάτζετ. Και άλλες χρονιές άλλες ομάδες έχουν δώσει πολλά χρήματα χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν. Θεωρώ ότι όσο μια ομάδα είναι οργανωμένη σε όλους τους τομείς, να περνάει αυτό στους παίκτες και να προσπαθούν για το κάτι παραπάνω, οπότε νομίζω ότι αυτός είναι ένα στόχος για κάθε ομάδα. να λειτουργεί σε καλά πλαίσια και πρότυπα ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι σε κάθε σημείο».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Πετράκη από εδώ και πέρα;
«Από την στιγμή που έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε ότι θα φύγουμε εκτός ή ότι θα αλλάζουμε ομάδες συνεχώς, επιτυχία για μένα είναι με τις ομάδες που είμαστε εδώ και παίζουμε, που στην προκειμένη είναι ο ΟΦΗ, να πετυχαίνουμε τους στόχους που θέτει κάθε φορά η διοίκηση και να πηγαίνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως πέρσι που μας βάλανε στόχο να ανέβουμε και ανεβήκαμε ήταν πολύ ικανοποιητική χρονιά και για εμένα και για την ομάδα. έτσι και φέτος το στόχο που μας έχει βάλει η ομάδα, να το πετύχουμε, να είμαστε ικανοποιημένοι, να κάνουμε καλές χρονιές και να το ευχαριστιόμαστε».

Εκτός από τη αγωνιστική δράση, ο ΟΦΗ φέτος κάνει και μια μεγάλη έξω αγωνιστική προσπάθεια, εσείς σαν παίκτες πως το βλέπετε αυτό;
«Οι δράσεις που κάνει η ομάδα είναι πολύ θετικές. Και για να προσεγγίσει νέα παιδιά και κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις που κάνει. Θεωρώ ότι πλέον όλες οι ομάδες που θεωρούν ότι κάνουν κάποια σοβαρή δουλειά, πρέπει να το εντάξουν στο πρόγραμμα τους. δεν μας βαραίνει σαν παίκτες ίσα ίσα που το χαιρόμαστε και εμείς πολύ».

Υπάρχει αντίκτυπο;
«Βλέπουμε αντίκτυπο, περισσότερο στην προβολή της ομάδας. Στο γήπεδο δεν βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο, αλλά εκεί είναι και θέμα αποτελεσμάτων. Ελπίζω ότι από εδώ και πέρα που έχουμε ανέβει να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ