21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πετούσε φωτιές η Εφές και… έκαψε την Μακάμπι

Η εκπληκτική και φέτος Εφές δεν άφησε την, ελλιπέστατη, Μακάμπι να πάρει ανάσα στην Πόλη και με ένα ρεσιτάλ τρίποντων και ένα εκρηκτικό τρίτο δεκάλεπτο, έφτασε στο 99-79 που ήταν η 13η νίκη της σε 16 αγώνες. Ετσι η ομάδα του Αταμάν παρέμεινε στο γκρουπ των ισοβαθμούντων στην κορυφή, ενώ άφησε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο 11-5 με ισόβαθμη πλέον την ΤΣΣΚΑ που την έπιασε και στην αναζήτηση παικτών για να καλύψει τα κενά της από τις ατυχίες των τραυματισμών.

 

Η Εφές είχε στόχο εξ αρχής να ανεβάσει τον ρυθμό για να φθείρει την περιορισμένων λύσεων Μακάμπι, η οποία όμως έπαιζε μεθοδικά και καθοδηγούμενη από τον Ουίλμπεκιν που σκόραρε 9 πόντους στο δεκάλεπτο, ήταν σε απόσταση βολής, 23-19. Ο σκόρερ της όμως στραβοπάτησε προς το τέλος του δεκαλέπτου και αποχώρησε για ιατρική βοήθεια, η Εφές πατούσε το γκάζι, σούταρε με 8/13 τρίποντα στο ημίχρονο και είδε τον Μπομπουά να έρχεται από τον πάγκο στην δεύτερη περίοδο, να σκοράρει 15 πόντους, να την φέρνει στο +10, 48-38 και το ημίχρονο να λήγει με 48-41.

Το εντυπωσιακό 20-5 στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, με τα τρίποντα να μπαίνουν κατά ριπάς και να έχουν φτάσει το εντυπωσιακό 12/19 για την Εφές, έφερε το σκορ στο 68-46 και όσο παράδοξο κι αν ακούγεται για τέτοιο ντέρμπι, ήταν  φανερό ότι τα είχε κρίνει όλα. Ο Μίσιτς πήρε την μπαγκέτα στο σκοράρισμα, η Μακάμπιο παρακολουθούσε ανήμπορη να αντιδράσει και το 80-58 στο 30' ήταν η φυσιολογική εξέλιξη με τις δύο ομάδες ήδη να σκέφτονται την επόμενη αγωνιστική.

ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ: Η Εφές απάντησε δυναμικά σε όσους υποστηρίζουν ότι "κρέμεται" από τα χέρια του Σέιν Λάρικιν. Η τριπλέτα Σιμόν, Μπομπουά και Μίσιτς ήταν σήμερα ασταμάτητη, στο 30' είχε σκοράρει περισσότερους πόντους από όλη την Μακάμπι και έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση στον Αμερικανό σκόρερ.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σαν... βολές σούταραν τα τρίποντα οι παίκτες της Εφες. Το τελικό 16/28 και 57,1% ήταν και ακόμα καλύτερο στην διάρκεια του αγώνα (είχε φτάσει μέχρι 65% στην τρίτη περίοδο) και πριν έρθει μια σχετική χαλάρωση στην τελευταία περίοδο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ