17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Πετγουέι: “Φουλ επίθεση με Μπεσίκτας”!

Ο Μπρεντ Πετγουέι ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά την επόμενη αντίπαλο του Άρη στο Champions League, Μπεσίκτας. Την αντιμετώπισε πέρυσι ως παίκτης της Καρσίγιακα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο BCL, όπου μάλιστα την απέκλεισε από το φάιναλ φορ, καίτοι δεν ήταν το φαβορί. Επομένως, ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι θα αντιμετωπίσει ο Άρης. Ξέρει επίσης και τι πρέπει να κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του αν θέλουν να έχουν τύχη. Και για όλα αυτά μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης:

“Καταρχήν έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ουφούκ Σαρίτσα. Έκανε σπουδαία πράγματα με την Καρσίγιακα, με την οποία κατέκτησε το τουρκικό πρωτάθλημα. Διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες, Τούρκους αλλά και ξένους. Το μπάτζετ και το ρόστερ τους είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Θυμάμαι από πέρυσι τον Κάιλ Ουίμς, που παραμένει στην ομάδα. Επίσης οι περιφερειακοί παίκτες της Μπεσίκτας ήταν πολύ ποιοτικοί. Ήμασταν τυχεροί με την Καρσίγιακα, που τους αποκλείσαμε στο Basketball Champions League. Κυκλοφορούν πολύ καλά τη μπάλα, όπως μια ομάδα Ευρωλίγκας και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος”, επεσήμανε ο Αμερικανός φόργουορντ και πρόσθεσε: “Έχει πλούσια ιστορία και πολύ μεγάλη βάση φιλάθλων, λόγω και της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μπορεί η ομάδα μπάσκετ να μην έχει την ιστορία της ποδοσφαιρικής, αλλά ο κόσμος τη στηρίζει, γεμίζοντας το γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα”.

Ο Άρης, σύμφωνα με τον Πετγουέι, θα πρέπει να “χτίσει” μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση επιθετικά, καθώς στην άμυνα οι επιδόσεις της ομάδας μας είναι πολύ καλές. “Το θέμα μας μέχρι τώρα είναι η επίθεση. Η άμυνα μας είναι πολύ καλή και αποτελεί ένα από τα δυνατά μας χαρτιά σαν ομάδα. Χθες (05/11) για παράδειγμα κρατήσαμε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα Ευρωλίγκας στους 56 πόντους. Δεν μπορείς να πεις κάτι για την άμυνα που παίζουμε. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση, γιατί κάνουμε πολλά πράγματα αμυντικά για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε. Υπάρχουν διαστήματα στους αγώνες που δεν μπορούμε να σκοράρουμε για τρία-τέσσερα λεπτά. Όταν βρούμε τις λύσεις σε αυτό, θα είμαστε πολύ καλά”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ