19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πετάει, πετάει ο Προμηθέας

Ο εκπληκτικός φετινός Προμηθέας επιβεβαίωσε και με το εντός έδρας σόου του απέναντι στην Κύμη και το 93-82, σε αγώνα που η διαφορά πλησίασε τους 30 πόντους και μειώθηκε στο τέλος, ότι έχει ανέβει οριστικά ταχύτητα στο πρωτάθλημα. Το 4-1 στα πρώτα πέντε ματς συνδυάζεται από εντυπωσιακό θέαμα και σήμερα μάλιστα απόντων και του Ρέλεφορντ που ακόμα δεν έχει επιστρέψει, αλλά και του Φαγιέ που έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους. Η Κύμη παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και η εικόνα της δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Η Κύμη μπήκε αμυντικά προσηλωμένη στο ματς, πήγε σε χαμηλό τέμπο,δυσκόλεψε τον Προμηθέα, προηγήθηκε με 11-7 στο 4' . Κάπου εκεί ο Λίποβι ανέβαε ταχύτητα, παρέσυρε και την ομάδα του που κατάφερε να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και η ζυγαριά άρχισε να γέρνει. Ο Προμηθέας έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 24-20 και στο δεύτερο έχοντας επιβάλλει πλέον τον ρυθμό του... εξαφανίστηκε προσφέροντας και πλούσιο θέαμα. Στο 12' είχε πάρει την πρώτη του διψήφια διαφορά, 31-20, στο 16' έφτσε στο +15, 42-27 από το 35-27 και με την ίδια διαφορά έκλεισε και το ημίχρονο, 49-34 και έχοντας εδραιώσει τον τίτλο του φαβορί. 

Το σόου των γηπεδούχων είχε και συνέχεια, με τον Χολ να παίρνει... φωτιά με την έναρξη του δεύτερου μέρους και στο 25' τους Πατρινούς να φτάνουν στο +20, 63-43.  Η λήξη του δεκαλέπτου τους βρήκε με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, την μεγαλύτερη του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο και το 78-52 αφ' ενός δεν άφηνε την παραμικρή αμφιβολία για την εξέλιξη του αγώνα, αφ' ετέρου είχε ξεσηκώσει τον κόσμο για το όμορφο θέαμα που παρακολουθούσε.

Η διαφορά άγγιξε τους 30 πόντους στο 34', 88-59, αλλά η Κύμη την μάζεψε με μια άμυνα ζώνης.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ: Ο Προμηθέας είχε αρχίσει το πρωτάθλημα με πέντε ξένους και τα πήγαινε μια χαρά. Κάποια στιγμή κάλυψε και την έκτη και η παρουσία του Λάνγκστον Χολ μόνο με... συμπλήρωμα δεν μοιάζει αφού η σημερινή του εμφάνιση δείχνει έναν παίκτη - πολυτέλεια για τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 24-14 ασίστ, τα 10-19 λάθη και τα 11-2 κλεψίματα, αρκούν για να... εξηγήσουν την επιβλητική νίκη του Προμηθέα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ