18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Περσίδης : Από το μπες για να κάνεις ένα φάουλ σε ογκόλιθο μιας πρόκρισης (vid)

Ο Χρήστος Σερέλης εξελίσσεται σε προπονητή που αξίζει να του εμπιστευτείς ώστε να δημιουργήσει έναν νεαρό παίκτη, παίρνοντας το 100% του ταλέντου του, αλλά και αλλάζοντας του την ψυχολογία στην οποία φαίνεται να εξπέρ.

Μετά τους Πέτρο Γερομιχαλό, και Στράτο Βουλγαρόπουλο για τον οποίο σας μιλήσαμε στο παιχνίδι του Λαυρίου με τον Άρη, σειρά είχε να κερδίσει χθες (10/2) την ΑΕΚ, και να πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση, έχοντας ως βασικό πρωταγωνιστή τον Νίκο Πέρσιδη.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν τον έριξε στο παρκέ για να πάρει κάποιος Αμερικανός ή βασικός παίκτη ανάσες, αλλά τον χρησιμοποίησε από το τελείωμα του τρίτου δεκαλέπτου, ως και την παράταση, και αυτός δεν τον απογοήτευσε, παίζοντας στα ίσια απέναντι σε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία όπως οι Σλότερ και Μορέϊρα.

Ο Χαλκιδαίος 25χρονος πάοευρ φόργουορντ, ξεκίνησε την πορεία στην ΑΓΕ Χαλκίδας, για να μετακομίσει στην Αθήνα και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Προσωπικά τον συνάντησα για πρώτη φορά στις 11 Οκτωβρίου του 2014, όταν ο Γιώργος Ρεμεντέλας τον «πέταξε» σε ηλικία 19 ετών σε μια αναμέτρηση του Ψυχικού στο Μετς με το Παγκράτι, για να μαρκάρει τον Τόλη Κουτρούλια, έναν παίκτη «μύθο» για την κατηγορία. Σε εκείνη την αναμέτρηση είχε 3 πόντους με 1/1 τρίποντο, καλή άμυνα, και ένα σκληρό φάουλ, που ουσιαστικά έδειχνε ότι ήθελε να αρπάξει κάθε ευκαιρία.

Βέβαια το συγκεκριμένο παιχνίδι ενδέχεται να άλλαξε την πορεία του, καθώς το Παγκράτι του Ντίνου Καλαμπάκου αποτέλεσε την επόμενη του ομάδα, με τον Έλληνα τεχνικό να αποτελεί επίσης ένα από αυτούς που ξέρει να δημιουργεί «διαμαντάκια». Εκείνη η χρονιά στην Α2 του άλλαξε επίπεδο, τον βελτίωσε τεχνικά και ψυχολογικά, για να έρθουν στη συνέχεια, Ιωνικός Νίκαιας, Εθνικός Πειραιά, και ο εξαιρετικός Διαγόρας Δρυοπιδέων στην Α2.

Το καλοκαίρι του 2019 θέλησε να δοκιμάσει τις ικανότητες του στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα ο Αργύρης Πεδουλάκης να του δώσει μια θέση στους πρωταθλητές Ελλάδας, με το Λαύριο να αρπάζει την ευκαιρία και να τον κάνει δικό του στα τέλη του 2020, έχοντας πλέον την πεποίθηση πως θα παραδώσει έναν έτοιμο παίκτη Basket League.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ