21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Περιστέρι-Μπέικεν 85-83: Ο Μίλερ απέτρεψε το πατατράκ (pics)

Η ήττα της πρεμιέρας στη Λευκορωσία από την Τσμόκι Μινσκ δεν άφηνε περιθώρια στο Περιστέρι για γκέλα στο σημερινό παιχνίδι με την Μπάκεν Μπίαρς. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου σημείωσε την πρώτη νίκη της για το FIBA Europe Cup επικρατώντας με 85-83. Οι Δανοί δημιούργησαν, ίσως απρόσμενα, μεγάλες δυσκολίες στο Περιστέρι που είχε την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι αλλά στο τέλος φλέρταρε με μια ήττα που θα το έβαζε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Τελικά χρειάστηκε ένα καλάθι του Ίαν Μίλερ στα 4'' πριν το τέλος.

 

 

Παρότι είχε τον απόλυτο έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, το Περιστέρι περιορίστηκε σε ένα μικρό προβάδισμα στα μισά του δρόμου. Προηγήθηκε με 9-2 στο 5', 24-12 στο 10', άνοιξε ακόμη περισσότερο την απόσταση από την αντίπαλο του λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (40-27), όμως η Μπέικεν με ένα σερί 8-0 μάζεψε τη διαφορά (40-35 στο 20').

 

 

Οι Δανοί που έπαιζαν χωρίς πίεση, παρέμειναν κοντά στην εξέλιξη της τρίτης περιόδου (51-45 στο 27') αλλά στο τέλος της, το Περιστέρι συνέχισε να έχει μία διαφορά σχετικής ασφαλείας (59-49). Οι φιλοξενούμενοι όμως έγιναν και πάλι απειλητικοί (64-61 στο 34') αφού το Περιστέρι έδειχνε νευρικότητα, δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και πήγαινε σε βιαστικές επιλογές. Η διαφορά παρέμενε σε επίπεδα που δεν έδινε ασφάλεια στο Περιστέρι στο 37' (70-64) αλλά εκεί πέντε σερί πόντοι του Κατσίβελη του έδωσαν αέρα εννιά πόντων (75-66). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στους πέντε (79-74 στα 50'') και στον πόντο στα 17'' (81-80) με τρίποντο του Τζούκιτς. Ο Ίαν Μίλερ με βολές έκανε το 83-80 αλλά η Μπάκεν Μπίαρς ισοφάρισε με τρίποντο του Ντιούφ στα 10'' αλλά ο Ίαν Μίλερ βρήκε τον τρόπο με «floater» να χαρίσει τη νίκη στο Περιστέρι.

 

Το πρόσωπο: Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ίαν Μίλερ. Ο Αμερικανός δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, ήταν άστοχος, έκανε αρκετά λάθη αλλά «μίλησε» στο τέλος. Κορυφαίος πάντως του Περιστερίου ήταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ που έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με το Περιστέρι.

 


Οι αριθμοί: Το Περιστέρι εκτέλεσε αρκετά καλύτερα από την Μπάκεν Μπίαρς εντός παιδιάς. Είχε 51,79% έναντι του 41,43% της αντιπάλου του παρότι τελικά αυτή η σημαντική διαφορά δεν έκανε ιδιαίτερα πιο εύκολο το έργο του.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ