17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Περιστέρι και Τσαϊρέλης ακόμα πασάρουν (vid+pics)

Με μια ιστορική επίδοση συνδύασε το Περιστέρι την ευρείας έκτασης νίκη του στο κλειστό της Νεάπολης επί της Λάρισας, για τη 19η αγωνιστική της Basket League.

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων έφθασε στην επικράτηση κάνοντας επίδειξη δημιουργικότητας, αφού μέτρησε τριάντα ασίστ, με τις οποίες ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και τη μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

https://www.youtube.com/watch?v=-81UFKVkhAg

Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν επί θεσσαλικού εδάφους τριάντα ασίστ, όσες μοίρασαν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο της περσινής σεζόν, ενώ ισοφάρισαν και το ρεκόρ της φετινής Basket League, αφού τριάντα τελικές πάσες είχε και το Μεσολόγγι στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό Νικαίας.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης διέλυσε το ρεκόρ του, μοιράζοντας επτά ασίστ. Το προηγούμενο ήταν οι τέσσερις που είχε στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του σεζόν 2012-2013 με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Καβάλα και για την 4η αγωνιστική της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 με τον Προμηθέα Πατρών απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι επτά ασίστ είναι η κορυφαία επίδοση από παίκτη ρακέτας στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τις έξι που είχαν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα και ο Πέτρος Γερομιχαλός σε εκείνο του Λαυρίου με τον Προμηθέα Πατρών. Πρόκειται και για ρεκόρ διετίας από παίκτη ρακέτας, αφού για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2018-2019 και στις 9 Μαρτίου του 2019, όταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μοίρασε οκτώ τελικές πάσες στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κύμη στο κλειστό της Κανήθου.

Επίσης εφτά ασίστ είχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, τέσσερις ο Τεράν Πέταγουεϊ, τρεις ο Τρε ΜακΛιν, από δύο οι Χρήστος Σαλούστρος, Μάρβιν Τζόουνς και Χόρχε Γκουτιέρες και από μία οι Γάιος Σκορδίλης, Τζέιμς Γούνταρντ και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ολόκληρος ο αγώνας Λάρισα-Περιστέρι (78-98):

https://www.youtube.com/watch?v=LGZtizzySMk

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ