24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Περιστέρι – Απόλλωνας Π. 78-68: Υπεροπλία ύψους και λύσεων

Κεφάλι και τέρμα για το Περιστέρι εξελίχθηκε η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο έλεγχος του ρυθμού και του αγώνα ήταν απόλυτος και στα 40 λεπτά και το 78-68 ήρθε δίκαια και χωρίς μεγάλο άγχος για την ομάδα που και σήμερα κοουτσάρισε ο Κώστας Παπαμάρκος αφού ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι ασθενής. Για το Περιστέρι που βελτίωσε το ρεκόρ του σε 4-3 ήταν μια από τις πιο «ζωντανές» και με διάρκεια φετινές εμφανίσεις του. Για τον Απόλλωνα που πήγε στο 3-4 και έχει και έναν βαθμό ποινής, έλειψαν οι τραυματίες Κόουλμαν και Διαμαντάκος, υπήρξε μεγάλο πρόβλημα μέσα στις ρακέτες και δεν λύθηκε ποτέ, αλλά και διαρκής προσπάθεια και μάχη αφού δεν πτοήθηκε και από μεγάλες διαφορές που βρέθηκε να κυνηγάει.

Το Περιστέρι στόχευσε εξ αρχής κοντά στο καλάθι, είχε υπεροπλία στο ύψος, περιόρισε τον Απόλλωνα σε προσπάθειες για τρίποτο και έτσι, στο 6'30'' είχε πάρει διψήφια διαφορά, 15-5, στο δεκάλεπτο ήταν σε νταμπλ σκορ, 2-13 και στο ημίχρονο στο +13, 46-33.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε μέσα από την άμυνά του να μένει στο παιχνίδι,  στο 30' το σκορ ήταν 65-54 και ένα λεπτό αργότερο στο 65-59 που ολοκλήρωνε ένα σερί 2-10 με τον Κλίβελαντ Τόμας να έχει συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι και να δημιουργεί στα... βουβά συνθήκες αγώνα. Το Περιστέρι απάντησε ακαριαία με τρίποντα από Πετεγουέι και Μίλερ, αποκατέστησε τη διαφορά ασφαλείας και την κράτησε μέχρι τέλους.

ΝΕΑ ΑΤΥΧΙΑ: Δεν έχει τέλος η ατυχία του Περιστερίου στο θέμα των τραυματισμών. Σε μια περίοδο που πήγαιναν να πουν... αμήν, είπαν πάλι «βοήθα Παναγιά», αφού είδαν στο 23' τον ΜακΚρι να μπερδεύεται με τον Μπράουν, να στραβοπατάει, να αποχωρεί με σοβαρό διάστρεμμα στο αριστερό πόδι και να σκορπίζει την αγωνία για το πόσο θα λείψει.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Απόλλωνας ήξερε ότι υστερεί σε ύψη και πόνταρε πολύ στο τρίποντο για να έχει τύχη στο ματς. Το 8/30 δεν ήταν όμως ένας απολογισμός που θα μπορούσε να του δώσει κάτι περισσότερο στο ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ