21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιπλέκεται η κατάσταση με το Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει σημάνει συναγερμό σε πολλές χώρες της Ευρώπης με την Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς έχει τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη, χωρίς παράλληλα να σημειώνεται κάποια ύφεση. Τα διαφορετικά μέτρα που λαμβάνονται από χώρα σε χώρα και από διοργάνωση σε διοργάνωση κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω... αμεσότητας, καθώς διεξάγεται την Πέμπτη (12/3). Αυτή τη στιγμή ισχύει πως ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αλλά το θέμα δεν κλείνει εκεί.

*Η απόφαση της Ευρωλίγκας μιλά για αγώνα κεκλεισμένων των θυρών απορρίπτοντας την πρόταση του Ολυμπιακού να γίνει ο αγώνας σε άλλη χώρα χωρίς θεατές.

*Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διακόψει τις πτήσεις από και προς Ιταλία. Έτσι ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει αυθημερόν και με πτήση τσάρτερ.

*Η ιταλική κυβέρνηση είχε αποκλείσει εντελώς την περιοχή της Λομβαρδίας και πλέον έχει προχωρήσει με ανάλογα μέτρα και στην υπόλοιπη χώρα.

*Η ιταλική κυβέρνηση έχει αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα ως τις αρχές Απριλίου τουλάχιστον. Λίγο μετά την αρχική απόφαση έδωσε άδεια για διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων, αλλά χωρίς φιλάθλους.

*Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει όσοι επιστρέφουν από την Ιταλία να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Θεωρητικά το ίδιο πρέπει να γίνει και με την ομάδα του Ολυμπιακού. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα υπάρχει πρόβλημα με τους εντός έδρας αγώνες με Ρεάλ Μαδρίτης και Ερυθρό Αστέρα.

*Η Ε.Ε. αποφάσισε -έστω και αργά- να καλέσει συνάντηση όλων των υπουργών υγείας των χωρών μελών, προκειμένου να ακολουθήσουν κοινή πολιτική με τα μέτρα έτσι να γίνονται -ίσως- πιο αποτελεσματικά.

Αυτές είναι οι αποφάσεις και τα δεδομένα που δημιουργούνται αυτή τη στιγμή. Τα πάντα είναι ρευστά ωστόσο, καθώς οι αποφάσεις αλλάζουν από μέρα σε μέρα ή και από ώρα σε ώρα, ανάλογα με τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται και τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας. Και η Ευρωλίγκα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις που υπάρχουν στην κάθε χώρα, δίνοντας προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και όλων των μελών μιας ομάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ