13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περιμένει για Ευρωλίγκα η Βίρτους

Στη Βίρτους Μπολόνια δεν έμειναν έκπληκτοι από την οριστική διακοπή της Ευρωλίγκας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και περιμένουν να αρπάξουν την ευκαιρία, εφόσον προκύψει κενή θέση την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου δεν θα ολοκληρωθεί φέτος. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως οι δεκαοκτώ ομάδες, που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τη σεζόν 2020-2021. Οι Ιταλοί, που έπαιξαν φέτος στο Eurocup και το σημείο της διακοπής τούς βρήκε να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «8», θα περιμένουν μήπως κάποια ομάδα αποσύρει τη συμμετοχή της, ώστε να διεκδικήσουν την παρουσία τους στην Ευρωλίγκα.

«Δεν νιώσαμε έκπληξη. Είχα πει πριν από δύο μήνες πως η σεζόν θα ακυρωθεί κι αυτό ακριβώς έγινε. Ήταν σωστό να περιμένουμε και ήταν σωστή η διακοπή. Δεν είναι τέλεια η Ευρωλίγκα, αλλά ήταν σωστό να περιμένουμε ώστε να μην "πετάξουμε" τη σεζόν από τον Απρίλιο. Πρέπει, τώρα, να δούμε εάν οι δεκαοκτώ ομάδες θα θέλουν να λάβουν μέρος και την επόμενη σεζόν. Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες», ανέφερε σχετικά ο εκτελεστικός διευθυντής Λούκα Μπαράλντι στην εφημερίδα «Repubblica».

Εν συνεχεία, παραδέχθηκε πως ελπίζουν σε συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου, κάτι για το οποίο έχουν ήδη ενημερώσει τους αξιωματούχους: «Εάν θέλουν και οι δεκαοκτώ να παραμείνουν δεν έχουμε καμία ελπίδα. Εμείς, πάντως, εκφράσαμε ήδη επίσημα το αίτημά μας».

Μίλησε και για τη διακοπή του ιταλικού πρωταθλήματος, ασκώντας κριτική στην Ιταλική Ομοσπονδία Καλαιοσφαίρισης. «Μπήκαν σε μια ακατανόητη βιασύνη να πάρουν απόφαση. Ίσως θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στα γήπεδα, όπως η Γερμανία ή η Ισπανία και το Ισραήλ, χώρες στις οποίες το μπάσκετ είναι σημαντικό άθλημα, όπως το ποδόσφαιρο. Με την απομόνωση ομάδων και παικτών στη Σικελία ή στη Σαρδηνία και με τη σωστή φόρμουλα, το πρωτάθλημα θα μπορούσε να είχε τελειώσει. Θα θυμόμαστε, τελικά, αυτό το έτος ως καταραμένο», κατέληξε ο Λούκα Μπαράλντι .



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ