25.2 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Περικοπές-σοκ στα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα!

Την ώρα που γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με το αν και πώς πρέπει να πληρώσουν οι ομάδες τους παίκτες τους για το διάστημα της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες προχωρώντας σε "ψαλίδι". Υλοποιώντας κεντρική απόφαση του συλλόγου, που αφορά όλα τα αγωνιστικά τμήματα, ο μάνατζερ Νάτσο Ροντρίγκεθ επικοινώνησε με τους δύο αρχηγούς, Άντε Τόμιτς και Πάου Ρίμπας, και τους ενημέρωσε για τη... λυπητερή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Mundo Deportivo, εφαρμόζοντας έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να προχωρήσει σε δραστική περικοπή των εργατοωρών των παικτών για το διάστημα μετά τις 13 Μαρτίου, οπότε διακόπηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Αυτή η περικοπή θα φέρει "ψαλίδι" στις αποδοχές τους, που θα φτάσει το 70%! Αν δηλαδή ένας παίκτης έχει να λαμβάνει, βάσει του συμβολαίου του, 500.000 Ευρώ για το διάστημα από τις 13 Μαρτίου ως το τέλος της σεζόν, θα πάρει, βάσει της πρότασης της Μπαρτσελόνα, μόνο 150.000 Ευρώ.

Αυτή η πρόταση δεν άρεσε καθόλου στους παίκτες. Όπως γράφει η Mundo Deportivo, το group που έχουν στο whatsapp για να συνομιλούν μεταξύ τους πήρε φωτιά, καθώς κανείς δεν περίμενε τέτοιου είδους περικοπές. Όλοι οι παίκτες εξέφρασαν την έκπληξή τους και δεν ήταν λίγοι αυτοί που άφηναν να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε καταγγελία των συμβάσεών τους! Κι όλα αυτά χωρίς ούτε η Ευρωλίγκα αλλά ούτε και η ACB να έχει ανακοινώσει οριστική διακοπή της σεζόν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ