25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Περασμένα, ξεχασμένα για Μπάνε και Ρομάι (pics)

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιανουαρίου 1990. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είχε μια από τις συνηθισμένες, εκείνη την εποχή, μεγάλες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του. Σημείωσε 28 πόντους κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης την οποία νίκησε ο ΠΑΟ με 80-77. Έφυγε από το παρκέ όμως με ένα… σουβενίρ.

 

Ο θηριώδης σέντερ της «Βασίλισσας» Φερνάντο Ρομάι, του έσπασε –άθελα του- ένα δόντι και ο Πρέλεβιτς έλεγε αρκετά χρόνια μετά «Εάν θυμάμαι καλά είχα την μπάλα και μπήκα προς το καλάθι, βρέθηκα μπροστά στον Ρομάι, έκανα προσποίηση, την «έφαγε» ο Ισπανός και πήδηξε ψηλά, αλλά όταν προσγειώθηκε με χτύπησε με τον αγκώνα στο στόμα. Αισθάνθηκα αίμα στο στόμα μου, αλλά και τα κομμάτια από τα δόντια που είχαν σπάσει. Ακούγεται δύσκολο, αλλά εκείνη την ώρα δεν αισθάνεσαι πόνο, το ματς ήταν πολύ σημαντικό και συνέχισα».

 

 

Ο Πρέλεβιτς μπροστά στους Μπιριούκοφ και Ρομάι από εκείνο το παιχνίδι του Ιανουαρίου του 1990

 

Πέρασαν 28 χρόνια από τότε και οι δύο πρωταγωνιστές εκείνης της φάσης, συναντήθηκαν στη Γενεύη. Ο Πρέλεβιτς ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην κλήρωση των "16" και ο Ρομάι ως καλεσμένος των διοργανωτών. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία τους, ισχύει η ρήση «περασμένα, ξεχασμένα».

 

Πρέλεβιτς και Ρομάι χθες στη Γενεύη

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ