19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Περί προστασίας από τη λίγκα

Εδώ και δυο μέρες ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει βγει στα... κάγκελα κατηγορώντας τον ΕΣΑΚΕ ότι δεν προστάτεψε την ΑΕΚ, αναγκάζοντάς την να παίξει αγώνα για το πρωτάθλημα πέντε μέρες μετά το φάιναλ φορ του BCL και όχι επτά, όπως κατά τη γνώμη του έπρεπε να κάνει. Τα είπε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τα είπε και μέσω της ιστοσελίδας της ΚΑΕ την παραμονή του αγώνα με την Κύμη κι εμείς θυμηθήκαμε μια κουβέντα που είχαμε στο περιθώριο του φάιναλ φορ με τον προπονητή της Λούντβιγκσμπουργκ, Τζον Πάτρικ.

Ο Αμερικανός είχε κι αυτός παράπονο από τη γερμανική λίγκα, διότι είχε υποχρεώσει την ομάδα του να έρθει περίπου εξοντωμένη στην Αθήνα, ενώ της επεφύλασσε ακόμα πιο δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Από τις 14 Απριλίου ως τις 4 Μαΐου, που άρχισε το φάιναλ φορ, η Λούντβιγκσμπουργκ έπαιξε πέντε αγώνες πρωταθλήματος. Υποχρεώθηκε μάλιστα να ανέβει τον εξής Γολγοθά: 27 Απριλίου εντός έδρας αγώνας με τη Βούρτζμπουργκ, 29 Απριλίου εκτός έδρας αγώνας με τη Μπαϊρόιτ, Πρωτομαγιά εντός έδρας αγώνας με την Τούμπινγκεν, την επομένη ταξίδι στην Αθήνα και 4-6 Μαΐου δύο αγώνες για το φάιναλ φορ. Επιστροφή στις 7 Μαΐου στη Γερμανία, την Πέμπτη 10 Μαΐου και το Σάββατο 12 Μαΐου τα δύο πρώτα παιχνίδια με την Μπαϊρόιτ για τα πλέι οφ!

"Και να φανταστείς ότι ο πρόεδρος της ομάδας μας είναι και πρόεδρος της γερμανικής λίγκας! Αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήθελαν να αλλάξει το πρόγραμμα, έτσι δεν έγινε τίποτα που θα μπορούσε να μας διευκολύνει", έλεγε χαμογελώντας πικρά ο Πάτρικ.

Η Λούντβιγκσμπουργκ πάντως στάθηκε στο ύψος της. Κέρδισε τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια πριν από το φάιναλ φορ, όμως το πιο σημαντικό ήταν πως αμέσως μετά την επιστροφή της από την Αθήνα κέρδισε και τα δύο πρώτα παιχνίδια της για τα πλέι οφ με αντίπαλο την Μπαϊρόιτ. Το δεύτερο μάλιστα, αυτό του Σαββάτου, εκτός έδρας.

Η ΑΕΚ στο διάστημα από 14 Απριλίου μέχρι 4 Μαΐου, που άρχισε το φάιναλ φορ του BCL έπαιξε μόλις ένα παιχνίδι. Στις 28 Απριλίου με τον Προμηθέα. Μετά το φάιναλ φορ και χωρίς να έχει ταξίδι, αφού η διοργάνωση έγινε στην Αθήνα, έπαιξε την Παρασκευή και την Κυριακή (και όχι Πέμπτη, Σάββατο) δύο αγώνες πρωταθλήματος, που δεν είχαν γι΄αυτήν ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, διότι μετά την ήττα από τον Προμηθέα έχασε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τα πλέι οφ, τα οποία αρχίζουν την άλλη εβδομάδα. Με βάση τα παραπάνω, τα πράγματα γι' αυτήν θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.

Και καλό είναι να γίνονται αυτές οι συγκρίσεις, για να μη μας κυνηγούν... φαντάσματα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ