19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Περίπατος της Μπασκόνια στο ντέρμπι των Βάσκων (vids)

Στο ντέρμπι των Βάσκων η Μπασκόνια ήταν αυτή που παρουσιάστηκε πιο έτοιμη και πήρε τη νίκη με 87-64 με μια εντυπωσιακή παρουσία από τη γραμμή των τριών πόντων, αλλά και σημαντική βοήθεια από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Σημαντική για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς η επιστροφή στη δράση του Τζέισον Γκρέιντζερ μετά από σχεδόν οχτώ μήνες, αλλά και η απόδοση του Λούκα Βιλντόζα. Ως το 29'50'' της αναμέτρησης οι δυο τους είχαν 9/9 τρίποντα: 4/4 ο πρώτος, 5/5 ο δεύτερος!

Οι δύο ομάδες έδειχναν να ακολουθούν αντίθετη πορεία όσο κυλούσε ο χρόνος. Η Μπιλμπάο έμοιαζε να χάνει τη συγκέντρωσή της, ενώ η Μπασκόνια ανέβαζε ρυθμούς και έβρισκε συνεργασίες, αλλά και το... στόχο. Το τρίτο φάουλ του Μπάλβιν (17’) έπαιξε και αυτό το ρόλο του, όπως από την άλλη μεριά η επιστροφή του Τζέισον Γκρέιντζερ, ο οποίος στα μισά της τρίτης περιόδου είχε 4/4 τρίποντα. Ήταν σημαντικός παράγοντας στην αντεπίθεση της ομάδας του στο να μετατρέψει το 37-37 (18’) σε 47-62 (27’).

Ο Άλεξ Μουμπρού από την άλλη είδε τον Σερόν να αποχωρεί με ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Στο σημείο αυτό η Μπασκόνια είχε 11/21 σουτ τριών πόντων, κοινώς 52%. Η διαφορά έφτασε στο +23 (49-72, 29’20’’) και στο σημείο αυτό ένας ακόμη παίκτης πήγε κουτσαίνοντας προς τον πάγκο. Ο λόγος για τον Ιλιμανέ Ντιόπ που δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του. Την ίδια στιγμή ο Βιλντόζα μετά από το 5/5 που είχε από τη γραμμή των τριών πόντων, έχασε το πρώτο του τρίποντο με τη λήξη της τρίτης περιόδου!

Ο Ιβάνοβιτς είδε την ομάδα του να παίζει πολύ καλύτερα από ότι έπαιζε πριν από τη διακοπή, με εξαιρετικές συνεργασίες και προσφορά από όλους τους παίκτες, ακόμη και όταν ο Τόκο Σενγκέλια βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στον πάγκο εξαιτίας (και) των φάουλ που είχε χρεωθεί. Ο Πολονάρα εκμεταλλεύτηκε κάθε ασίστ για το +30 (50-80, 33') με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με το 87-64.

Ο Βιλντόζα με 20 πόντους (5/7 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπασκόνια. Ακολούθησαν οι Γκρέιντζερ (12), Πολονάρα (10), ενώ ο Σενγκέλια είχε 7 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για την Μπιλμπάο οι Ρουσέλ (12), Κρουζ (11) και Μαρτίνεθ (10) ήταν οι πρώτοι σκόρερ. Η Μπασκόνια ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13/32 τρίποντα, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το κλειδί για τη νίκη με το επιμέρους 28-13.

 (ACB Photo / J.M. Casares)

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ