27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Περίπατος στο Μόναχο

Η Εφές επιβεβαίωσε τις... άγριες διαθέσεις που έχει φέτος νικώντας εύκολα στο Μόναχο με 90-71 την Μπάγερν, η οποία διαπίστωσε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ότι άλλο πράγμα είναι το γερμανικό πρωτάθλημα και το Eurocup κι άλλο η Ευρωλίγκα. Ο Λάρκιν ήταν ο οδηγός της Εφές, που είχε ως μεγάλο όπλο την ευστοχία της στα τρίποντα.

Το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο η Μπάγερν είχε ένα μικρό προβάδισμα χάρη στα καλά ποσοστά της, αλλά δεν μπορούσε και να ξεφύγει, διαδέχθηκε το ξέσπασμα της Εφές στη δεύτερη περίοδο. Στο 12' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 26-21, αλλά για τα επόμενα έξι λεπτά η άμυνα της τουρκικής ομάδας έγινε απροσπέλαστη. Η Μπάγερν... τα έσπασε από την περιφέρεια σε αυτό τι διάστημα, αντίθετα οι παίκτες της τουρκικής ομάδας έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι.

Με διαδοχικά τρίποντα από τους Πλάις, Λάρκιν και Μότουμ (έβαλε δύο αυτός), η Εφές έτρεξε ένα τρομερό σερί 20-5 και προηγήθηκε στο 18' με 41-31 καταφέρνοντας να γίνει το αφεντικό του αγώνα. Εκτός από την άμυνα και την ευστοχία της, σημαντικό ρόλο σε αυτό το ξέσπασμα έπαιξε και ο Λάρκιν, που έκανε σπουδαία δουλειά και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά ο Γιόβιτς ήταν ο μόνος που ξεχώριζε από την Μπάγερν, η οποία μείωσε λίγο στο τέλος του ημιχρόνου (37-44).

Η μείωση αυτή του σκορ από την Μπάγερν ήταν μόνο πρόσκαιρη. Με το που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η Εφές συνέχισε τον καταιγισμό τριπόντων, ο οποίος σόκαρε τους γηπεδούχους. Ο Λάρκιν έσερνε το χορό και δίπλα του χόρευαν όλοι οι συμπαίκτες του, που έπαιζαν και πολύ καλή άμυνα, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς. Στο 27' άγγιξε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (65-45), ενώ στο 29' η Εφές προηγήθηκε ακόμα και με 24 (72-48). 

Το πάρτι της τουρκικής ομάδας συνεχίστηκε για ακόμα πέντε λεπτά στην τελευταία περίοδο, καθώς η διαφορά ανέβηκε και στους 26 πόντους (84-58). Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Εφές χαλάρωσε λίγο και έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να συγκρατήσει τη διαφορά ώστε να μην ανέβει κι άλλο.

Ο ΟΔΗΓΟΣ: Στην επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από διάλειμμα ενός έτους στο ΝΒΑ ο Σέιν Λάρκιν έδειξε πόσο έλειψε. Δεν έπαιξε πάρα πολύ, αφού έτσι κι αλλιώς ο Εργκίν Αταμάν είχε τη ευκαιρία, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, ωστόσο στο διάστημα που ήταν στο παρκέ η Εφές πήρε τη διαφορά που την έκανε αφεντικό του αγώνα. Σκόραρε και οργάνωνε εξίσου καλά και έδειξε ότι θα είναι ο ηγέτης της τουρκικής ομάδας φέτος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές σούταρε 12/20 τρίποντα. Με αυτή την επίδοση δεν θα μπορούσε να χάσει, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Μπάγερν είχε το ταπεινό 8/25.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ