22.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Περίπατος στο Βερολίνο

Χάρη στο καταπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο που έκανε, η Μπάγερν κέρδισε με άνεση τον γερμανικό "εμφύλιο" επικρατώντας της Άλμπα στο Βερολίνο με 90-72 και σημειώνοντας την πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η Άλμπα μπήκε φουριόζα στον αγώνα δίνοντας επιθετικό ρεσιτάλ στο πρώτο δεκάλεπτο. Σκόραρε 27 πόντους σε αυτό το διάστημα, αστοχώντας σε μόλις δύο σουτ εντός παιδιάς και πήρε ένα προβάδισμα 7 πόντων στο 5' (13-6), το οποίο διατήρησε σε αυτό το επίπεδο ως το τέλος της περιόδου (27-21). Αν μάλιστα απέφευγε κάποια λάθη και ορισμένες ολιγωρίες στη δική της άμυνα, θα μπορούσε να είχε "χτίσει" μεγαλύτερη διαφορά.

Όμως στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό αντιστράφηκε πλήρως. Η Άλμπα υπέστη ένα σπάνιο επιθετικό μπλακ άουτ, που την υποχρέωσε να σκοράρει μόλις 6 πόντους μέχρι ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου! Κι από αυτούς τους πόντους οι τέσσερις ήταν με βολές! Η Μπάγερν κυριάρχησε ολοκληρωτικά αυτό το διάστημα, παίζοντας με τη σειρά της εξαιρετικά στην επίθεση. Με τον Μπάλντγουιν να δίνει το σύνθημα, τον Γουάιλερ-Μπαμπ να παίρνει τη σκυτάλη και τους Λούτσιτς, Μπρέι άξιους συμπαραστάτες, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι σκόραρε 31 πόντους σε αυτή την περίοδο, μετατρέποντας το -6 του 10' σε +19 (52-33) λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, που έληξε τελικά με 52-36, καθώς ο Σίβα ευστόχησε σε ένα τρίποντο για την Άλμπα.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους (59-38 στο 23') και η Μπάγερν συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, παρότι δεν είχε την ίδια επιθετική φούρια με το δεύτερο δεκάλεπτο. Έπαιζε καλά στην άμυνα, όμως, δυσκολεύοντας τους παίκτες της Άλμπα να φτάσουν στο καλάθι. Στο 26' η Μπάγερν προηγήθηκε με 67-44 και στη συνέχεια η Άλμπα με αφετηρία δύο τρίποντα των Γκίφι και Έρικσον μείωσε κάπως τη διαφορά (67-52 στο 28'), όμως η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 71-54.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο. Η Μπάγερν έλεγχε απόλυτα τον αγώνα και δεν επέτρεψε στην Άλμπα ούτε να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να επιχειρήσει ανατροπή. Η διαφορά ξεπέρασε και πάλι τους 20 πόντους (79-58 στο 34'), καθώς η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι συνέχιζε να επιδεικνύει σημαντικό επιθετικό πλουραλισμό, με αποτέλεσμα να φτάσει με άνεση στην πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο 31-9 του δεύτερου δεκαλέπτου με το οποίο η Μπάγερν έφερε... τούμπα το παιχνίδι και απέκτησε τον πλήρη έλεγχό του. Τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 3/4 τρίποντα και 4 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπάγερν σούταρε με 68% στα δίποντα και η Άλμπα με 51%. Επίσης η Μπάγερν κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ με 30-16.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ