21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Περίπατος» για το 2-0 του Παναθηναϊκού μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα

Ο Παναθηναϊκός νίκησε πολύ εύκολα το Περιστέρι με 86-66 κι έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Basket League.

Το παιχνίδι ήταν ένας «περίπατος» για τους «πράσινους» και τα βλέμματα τράβηξε το ρεκόρ στις ασίστ από τον Νικ Καλάθη ο οποίος ανέβηκε στην 4η θέση των κορυφαίων πασέρ όλων των εποχών, αλλά και η βράβευση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα χαρακτήρισε τον «Άρτζι» κορυφαίο Έλληνα προπονητή, ενώ τόνισε ότι έκανε λάθος που τον απομάκρυνε από την τεχνική ηγεσία πριν 2,5 χρόνια.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο ολοκληρώθηκε με 19-17.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και... εξαφανίστηκαν. Με επιμέρους σκορ 33-17 ξέφυγαν με διαφορά 18 πόντων στο τέλος του πρώτου μέρους (52-34) κι επί της ουσίας έβαλαν τέλος στην υπόθεση «νίκη».

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 68-49 και στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης οι δύο τεχνικοί έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα. Η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους Κυπελλούχους Ελλάδας με 86-66.

ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Νικ Καλάθης ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε στο παρκέ για περίπου 23 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα σκόραρε 14 πόντους και μοίρασε 13 ασίστ. Από δώδεκα πόντους σημείωσαν επίσης οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντεσόν Τόμας και Κιθ Λάνγκφορντ. Για τους ηττημένους ο Γάιος Σκορδίλης ήταν σπουδαίος με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, σε 19 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν στον τομέα των ριμπάουντ. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο μάζεψαν 51 έναντι μόλις 31 των αντιπάλων τους. Στα σουτ αμφότεροι οι αντίπαλοι δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, ενώ παρόμοια ήταν και η αναλογία των ασίστ για λάθη.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ