23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Περίπατος για τη Ντιζόν, απογοήτευση η Λε Μαν!

Μοιρασμένη ήταν η αποψινή βραδιά στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με δύο νίκες των γηπεδούχων και δύο νίκες των φιλοξενουμένων με τη νίκη της Ντιζόν από την έδρα της Σολέ να ξεχωρίζει και να πλησιάζει την πρώτη θέση.

Σημαντικό βήμα να ξεκολλήσει από την ζώνη του υποβιβασμού έκανε η Ορτέζ η οποία υπερασπίστηκε την έδρα της και επικράτησε με 89-80 της Γκραβελίν (5-6) και ανέβηκε στο 3-7. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του ματς με μικρό προβάδισμα (47-45) αλλά «καθάρισε» τον αγώνα στην τελευταία περίοδο με ένα επιμέρους 27-18. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Ρόναλντ Μουρ και Νίκολας Ντε Γιονγκ με 19 πόντους έκαστος.

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ.

Η Λιμόζ συνήλθε από την ήττα στο Eurocup από την Λοκομοτίβ Κουμπάν και με ένα καλό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε της Ορλεάν με σκορ 99-87. Πλέον οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 4-6 ενώ οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 4-7 με ένα ματς περισσότερο. Οι γηπεδούχοι πήραν φωτιά στην επίθεση και δίχως να πατήσουν φρένο είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με τους Ούγκο Ινβερνίτσι και Νίκολας Λανγκ να ξεχωρίζουν με 20 πόντους ενώ από την άλλη πλευρά οι Μιραλέμ Χαλίλοβιτς και Μπράντον Τζέφερσον έπαιξαν μόνοι τους με 27 και 24 πόντους αντίστοιχα.

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο BCL, Nτιζόν, πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της Σολέ με σκορ 85-72 και έκανε σημαντικό βήμα με στόχο την κορυφή φτάνοντας το 8-2 ενώ έριξε τους γηπεδούχους στο 7-3. Ένα ματς που προβλεπόταν ντέρμπι τελικά κατάληξε σε περίπατο για την Ντιζόν η οποία από το ημίχρονο είχε πάρει μεγάλη διαφορά στο σκορ (54-24). Στη συνέχεια κάπως μάζεψε την διαφορά η Σολέ αλλά δεν πέτυχε κάτι περισσότερο. Εξαιρετικός ο Ρίτσαρντ Σόλομον με 20 πόντους ενώ από τη Σολέ ξεχώρισε με 25 πόντους ο Τζέιλεν Ράιλι.

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ.


Η Λε Μαν συνεχίζει την πτωτική της απόδοση και απόψε ήταν θύμα του Στρασβούργο (5-5) καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με 90-82 και πλέον μπήκε σε μπελάδες όσον αφορά την παραμονή της (3-7). Παρότι μέχρι το ημίχρονο ήταν κοντά στο σκορ (42-36) εν τέλει στο δεύτερο μέρος ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την έδρα της με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Τράβια Τρισέ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη νίκη του Στρασβούργο με 22 πόντους ενώ από τους γηπεδούχους πάλεψε όσο μπορούσε ο Βαλεντίν Μπιγκοτέ με 26 πόντους.

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ