24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Περίπατος ΑΕΚ με… ΑΕΚ!

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο "Ζιβανάρειο Basketball Cup", που διοργανώνεται στην Κύπρο, δεν έκρυβε εκπλήξεις ούτε προβλήματα. Επικράτησε εύκολα της συνώνυμής της ΑΕΚ Λάρνακας με 109-71 παίζοντας καλό μπάσκετ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε δηλαδή που σοβαρεύτηκε στην άμυνα. 

Διότι πήρε μεν το προβάδισμα από την αρχή και το διατήρησε ως το τέλος, όμως στο πρώτο μέρος εμφάνισε ένα πρόβλημα που εμφανίζει συχνά ως τώρα στην προετοιμασία: ήταν χαλαρή στην άμυνα. Οι παίκτες της μέτριας κατά τα άλλα κυπριακής ομάδας έβρισκαν πολλούς διαδρόμους και πολλές λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ένωσης, η οποία λειτουργούσε μεν καλά στην επίθεση, με τους Σάκοτα και Λαρεντζάκη να τραβούν το σκορ και με γρήγορο ρυθμό, όμως δεν μπορούσαν να χτίσουν διαφορά ασφαλείας. Επειδή πίσω η άμυνα... έμπαζε. Όσες φορές η ΑΕΚ ξέφυγε με διψήφια διαφορά, οι Κύπριοι είχαν τον τρόπο να τη "ροκανίζουν", έτσι το ημίχρονο έληξε με 57-49.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική στην άμυνα, έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια και πίεσε περισσότερο, με αποτέλεσμα οι παίκτες της ΑΕΚ Λάρνακας να... τα χάσουν. Η διαφορά άρχισε σταδιακά να μεγαλώνει υπέρ της... ελλαδικής ΑΕΚ, καθώς ο Άτιτς έκανε σπουδαίο παιχνίδι και οι υπόλοιποι βοηθούσαν σημαντικά. Στο 30' το σκορ ήταν 83-62, με ένα 10-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η διαφορά ξεπέρασε και τους 30 πόντους (93-62) και στο φινάλε η νίκη ήρθε εύκολα για την Ένωση.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν χρησιμοποίησε τον Βασίλη Ξανθόπουλο, που αναρρώνει από έναν μυικό τραυματισμό στο πόδι, αντιθέτως έβαλε για πρώτη φορά τον Μπάντζα Σι και μάλλον πρέπει να ικανοποιήθηκε απ' όσα είδε. Ο Γάλλος έβγαλε ενέργεια και βοήθησε στην άμυνα, αφήνοντας καλές εντυπώσεις για πρώτο παιχνίδι. 

Κάτι άλλο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ΑΕΚ είχε παίξει και πέρυσι φιλικό προετοιμασίας με την ΑΕΚ Λάρνακας, στο ΟΑΚΑ, και είχε ηττηθεί με 74-68. Οπότε, τη λες και πρόοδο την "κατοστάρα"...

Το Σάββατο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο στη δεύτερη μέρα του τουρνουά (17:00) κι έχει ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι, γιατί σε λίγες μέρες οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για το Κύπελλο.

ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ελονού 6, Τζέιμς 9 (5ρ.), Γκριν 8 (3ασ.), Σάκοτα 14 (1/2τρ., 3ασ.), Τσαλμπούρης 10 (3ασ.), Άτιτς 19 (1/2τρ., 6ρ.), Λαρεντζάκης 16 (4/6τρ.), Μπάρλοου 12(1), Μωραΐτης 2 (3ασ.), Μαυροειδής 3, Καμπερίδης 5, Σι 5 (5ρ.).

ΑΕΚ Λάρνακας (Δημήτρης Κουκούρης): Σέρσι 16, Ντούρεν 14, Μπιγκς, Παλαλάς 2, Σιζόπουλος, Πέτροβιτς 2, Κουμής, Τάσιτς 13(1), Τρισσόκας 2, Γκίμπσον 14(1), Πασιαλής, Παντελή 8.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ