26.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Περήφανος για την καταγωγή του ο Πορζίνγκις (pics+vid)

Η μπασκετική Ευρώπη ανυπομονούσε να δει τον Κρίσταπς Πορζίνγκις στο Ευρωμπάσκετ και ο Λετονός φόργουορντ με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις οδήγησε την χώρα του στους "16" της διοργάνωσης.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA, o Πορζίνγκις εξέφρασε την περηφάνια του για την καταγωγή του και την αγάπη του για την Λιέπαγια, την γενέτειρά του.

Αναλυτικά:

 «Είμαι ένας περήφανος Λετονός. Είμαι περήφανος για το μέρος που κατάγομαι. Και είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Όλα γίνονται για την ομάδα. Όλα γίνονται για τα τρία αστέρια που φοράμε στο στήθος και τίποτα περισσότερο. Κανένα προσωπικό βραβείο, τίποτα σαν αυτό. Θέλουμε να βγούμε και να παίξουμε ως ομάδα και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο τουρνουά».

Για την ευκαιρία να εκπροσωπεί τον τόπο του: «Είναι απίστευτο που όλοι αυτοί οι παίκτες από διαφορετικές πόλεις. Είναι πραγματικά ξεχωριστό που έχουμε παίκτες οι οποίοι έρχονται από κάθε μέρος της χώρας. Δεν είναι μόνο το να παίζεις για τη χώρα σου, αλλά και για να εκπροσωπείς το μέρος που κατάγεσαι. Πολύς κόσμος μαθαίνει για την Λιέπαγια εξαιτίας αυτού και είμαι πραγματικά περήφανος γι αυτό και το αναφέρω σε κάθε συνέντευξη».

Για την γενέτειρά του, την Λιέπαγια: «Λατρεύω να δουλεύω εκεί, επειδή μπορώ να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Θεωρώ πως έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο της Λιέπαγια. Έχω όλα όσα χρειάζομαι εκεί και το γήπεδο είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, όπως και η αίθουσα για τα βάρη και η πισίνα. Πιστεύω πως είναι το καλύτερο περιβάλλον για να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Γι' αυτό στο τέλος της σεζόν ήθελα να φύγω από τη Νέα Υόρκη και να συγκεντρωθώ στο να γίνω καλύτερος και δυνατότερος».

Η προηγούμενη φορά που φόρεσε την φανέλα της Λετονίας ήταν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων το 2013: «Ήταν κάτι ξεχωριστό πως το τουρνουά έγινε στην Λετονία. Προφανώς και δεν είχε το τέλος που θέλαμε όλοι. Παλέψαμε για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ισπανία. Ήμασταν μπροστά, αλλά ένα τρελό τρίποντο στο τέλος τους έδωσε τη νίκη. Ήταν πραγματικά σκληρό. Ακόμα με πειράζει αυτό το συναίσθημα. Έτσι, αν έχουμε την ευκαιρία να πάμε μακριά σε αυτό το τουρνουά, ευελπιστώ να κάνουμε σπουδαία πράγματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ