18.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

“Πενταδάτος” και μόνιμος MVP ο Μιλουτίνοφ

Θέση στην 5άδα παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, πήρε την Παρασκευή ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ έφτασε τις 115 εμφανίσεις με τα “ερυθρόλευκα” στη διοργάνωση και ξεπέρασε τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

 


Σε αυτή τη μικρή λίστα παικτών έχουν θέση πια τέσσερις εν ενεργεία “ερυθρόλευκοι” (Πρίντεζης, Σπανούλης και Παπανικολάου οι άλλοι), αφού παραμένει στην 5άδα ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 210 ματς στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό.

 

 

Ο Μιλουτίνοφ που διανύει την πέμπτη σεζόν του στην ομάδα, πολύ σύντομα θα μπει και στην πρώτη 5άδα σε δύο ακόμη ιστορικές λίστες της. Εκείνων των σκόρερ της, αφού απέχει 54 πόντους από το προσπέρασμα επί του Μάντζαρη (έχει 859 έναντι 912 του νυν γκαρντ της Ούνικς) και των αμυντικών ριμπάουντ αφού την Παρασκευή μαζεύοντας έξι, έφτασε τα 326 και “έπιασε” στην 5η θέση τον Γιάννη Μπουρούση.

 


Στο μεταξύ, με τα 10 ριμπάουντ που είχε προχθές, ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού (μετά τους Πρίντεζη και Παπανικολάου) στη διοργάνωση που ξεπέρασε τα 600.

 

 

 

Παρότι δεν έφτασε στα επίπεδα προηγούμενων εμφανίσεων του, ο Μιλουτίνοφ έφτασε σχεδόν... σβηστός ένα βήμα από το “double-double” (9π, 10ρ.) στη Βιτόρια. Έτσι κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Ολυμπιακού με 20 βαθμούς στο ranking, επτά περισσότερους από τον δεύτερο Τσέρι. Είναι μία κατάσταση που έχει πια... παγιωθεί από την περσινή σεζόν, αφού όταν ο Μιλουτίνοφ δεν έχει τον μεγαλύτερο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης μεταξύ των παικτών των Πειραιωτών, αυτό μπορεί να θεωρηθεί και είδηση.

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος ήταν ο άτυπος MVP του Ολυμπιακού στις τρεις από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της φετινής διοργάνωσης, ενώ πέρσι αυτό έγινε στις 13 από τις 30 αγωνιστικές της. Αν υπολογίσουμε το 8/30 της σεζόν 2017-18, ο Μιλουτίνοφ είχε αυτήν την πρωτιά στα 24 από τα τελευταία 64 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο. Το ποσοστό του μειώνει η πρώτη, αναγνωριστική σεζόν του στο λιμάνι, όταν κέρδισε μόνο μία φορά αυτόν τον τίτλο, οπότε συνολικά στα τελευταία 94 ματς κανονικής περιόδου είχε τον καλύτερο αριθμό ranking στα 25 (26,59%).

 


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ