22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πενιαρόγια: “Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το Κύπελλο”

Ο τεχνικός της Μπούργος, Ζοάν Πενιαρόγια μιλώντας για τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του στον τελικό, δεν έκρυβε τη χαρά του για τις ιστορικές στιγμές που ζει ο σύλλογος:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό της Κυριακής. Είναι ιστορική στιγμή για το σύλλογό μας και για τους φιλάθλους μας, αλλά για αυτό ήρθαμε, για να πάρουμε το κύπελλο.

Προστατεύσαμε τη ρακέτα μας, περιορίσαμε τον Ζουλιέν και τον Χόλστον και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού μας. Τώρα θέλουμε να πανηγυρίσουμε την Κυριακή.

Αν και έχουμε αρκετούς νέους παίκτες εφέτος η φιλοσοφία της ομάδας μας παραμένει ίδια. Αυτό που μου αρέσει στην ομάδα είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τον αγώνα με το πλάνο πάντα σταθερό και με τους παίκτες να το εφαρμόζουν άψογα και προσαρμόζοντάς το παιχνίδι τους ανάλογα τον αντίπαλο. Το έκαναν με επιτυχία σε δύο αγώνες ήδη και θεωρώ ότι μπορούν να το κάνουν και την Κυριακή στον τελικό.

Αν περάσει η Σαραγόσα, θα είναι πολύ μεγάλο γεγονός για το ισπανικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο. Όπως και να έχει και ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θα προκριθεί από τον άλλο ημιτελικό, περιμένω έναν μεγάλο τελικό την Κυριακή»

Ο κορυφαίος παίκτης της Μπούργος, ο αρχηγός Βίτορ Μπενίτε, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φάνηκε. Εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά, ιδιαίτερα στην άμυνα όπου κρατήσαμε τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Ντιζόν ανενεργούς. Επίσης είχαμε υπομονή στην επίθεση, τροφοδοτήσαμε σωστά τους ψηλούς μας και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Γενικά κάναμε έξυπνα τη δουλειά για αυτό και είχαμε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στο σκορ σε όλο το παιχνίδι.

Δεν ξέρω με ποιον θα παίξουμε στον τελικό, εμείς θα ξεκουραστούμε και θα αδειάσουμε λίγο το μυαλό μας. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες με την ΑΕΚ να βασίζεται στο ταλέντο των παικτών της στην επίθεση και να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και αυτό θα πρέπει να αποκόψουμε εάν είναι η αντίπαλός μας.

Τη Σαραγόσα την ξέρουμε καλύτερα από την Ισπανία. Είναι μια ομάδα που προστατεύει αποτελεσματικά τη ρακέτα της και παίζει πολύ με πάσινγκ γκέιμ.

Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε το τρόπαιο σε σχέση με το 2018 που ήμουν εδώ με τη Μούρθια. Ηταν μεγάλη εμπειρία τότε, αλλά τώρα παίζω σε μια καλύτερη ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο.

Το σημαντικό είναι να προσεγγίσουμε και στον τελικό σωστά το παιχνίδι όπως κάναμε μέχρι τώρα στους άλλους δύο αγώνες ενώ είναι θετικό ότι στον ημιτελικό βγήκαν μπροστά και άλλοι παίκτες μας στο σκοράρισμα σε σχέση με τον προημιτελικό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ