26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Πεινασμένοι «Δεινόσαυροι»… κατασπάραξαν τα «ξωτικά»! (vids)

Οι Ράπτορς έδωσαν έναν αγώνα για σεμινάριο με αντίπαλο τους Σέλτικς στο Τορόντο, δίνοντας με 96-78 τη δική τους απάντηση μετά την προ ημερών τους ήττα στη Βοστόνη και «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρωτιά στην Ανατολή.

Καμία σχέση με τη συνάντηση των ξημερωμάτων της περασμένης Δευτέρας (2/4) δεν είχαν οι Ράπτορς των ξημερωμάτων της Πέμπτης (5/4) στην επανάληψη του ντέρμπι κορυφής με τους Μπόστον Σέλτικς μόλις σε 72 ώρες. Εκεί, οι «Δεινόσαυροι» του Ντουέιν Κέισι ήταν εξαιρετικοί και, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τον αποδεκατισμό των «τριφυλλοφόρων», έκαναν ένα πλήρες και πειστικό παιχνίδι στις δύο πλευρές του παρκέ, επικρατώντας με 96-78 και τελειώνοντας επί της ουσίας την υπόθεση κατάκτησης της πρώτης θέσης στην Ανατολική Περιφέρεια του ΝΒΑ.

Το παιχνίδι, πάντως, είχε ξεκινήσει πολύ διαφορετικά, με το σχήμα τριών ψηλών που επέλεξε ο Στίβενς να αποδίδει, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τους Μόρις, Χόρφορντ και Μονρό, για να προηγηθεί η ομάδα του με 14-20 στο πρώτο δωδεκάλεπτο, κυριαρχώντας στις «μάχες» κοντά στο καλάθι. Κάπου εκεί, το Τορόντο κατάφερε... παίζοντας με το μυαλό των «Κελτών» και αναγκάζοντάς τους σε πολλά παιδικά λάθη, με αποτέλεσμα να βρουν λύσεις στο ανοικτό γήπεδο και να οδηγηθούν σε ένα επιμέρους σκορ 20-3 κάποια στιγμή στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου και να προηγηθεί με 43-29, με τον Τέιτουμ απλά να μειώνει στους 10 πόντους, πηγαίνοντας οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (43-33). 

Η κατάσταση, πάντως, δεν άλλαξε στη συνέχεια. Ο Αρουνόμπι έδωσε το «σύνθημα» με επικρατήσεις στους «αιθέρες» και οι ΝτεΡόζαν-Ιμπάκα έδωσαν συνέχεια. Με λύσεις, παράλληλα, από τους Ιμπάκα και Βανβλίτ, με την άμυνα των Ράπτορς να συνεχίζει να είναι υποδειγματική και να «εξουδετερώνει» όσα «ατού» των φιλοξενούμενων είχαν απομείνει, η ζωή τους έγινε ακόμη πιο εύκολη, για να καταλήξουν στο επιβλητικό τελικό +18.

Κανείς εκ των θριαμβευτών δεν υστέρησε ουσιαστικά, με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να είναι πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και 6/17 σουτ, ενώ ακολούθησαν με 15 πόντους ο Σερζ Ιμπάκα και ο Φρεντ Βανβλίτ, με τον πρώτο να μαζεύει και έξι ριμπάουντ. Από το «ναυάγιο» του συνόλου του Μπραντ Στίβενς, ο Μάρκους Μόρις ήταν ίσως ο μοναδικός με αξιόπιστη απόδοση σε όλο το ματς, έχοντας 21 πόντους, με 7/14 σουτ και πέντε ασίστ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ