28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πειθαρχικά μέτρα της Ευρωλίγκας κατά της Λιέτουβος Ρίτας

Η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται αφήσει το ρατσιστικό παραλήρημα του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας ατιμώρητο.

O Γκεντβίντας Βαϊνάουσκας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του, λέγοντας πως ευθύνονται οι... πολλοί μαύροι παίκτες που παίζουν σε αυτή. Η Ευρωλίγκα εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία κατά της Λιέτουβος, ενώ θα γίνει και πρόταση στην επερχόμενη γενική συνέλευση του EuroCup για την διακοπή της εκπροσώπησης των ομάδων από την Λιέτουβος στο Συμβούλιο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ευρωλίγκας:

"Μετά τα χθεσινά σχόλια του Γκεντβίντας Βαϊνάουκσας, προέδρου τη Λιέτουβος Ρίτας, στους δημοσιογράφους, η Ευρωλίγκα ξεκαθαρίζει τα εξής: Σε καμιά περίπτωση αυτά τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή οικογένεια του μπάσκετ και την Ευρωλίγκα σε κανένα επίπεδο. Αντιθέτως, το ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν και θα συνεχίσει να είναι παράδειγμα της ενσωμάτωσης και της αποδοχής μέσα κι έξω από τα παρκέ, όπου οι κουλτούρες, οι εθνικότητες και οι θρησκείες ενώνονται για το κοινό τους πάθος, το μπάσκετ. Οι πολλές κουλτούρες, γλώσσες, εθνικότητες και οι τρόποι που αντιλαμβάνονται και ζουν το άθλημα είναι αυτές που κάνουν μοναδική την εμπειρία, λειτουργώντας ως εργαλείο για να έρθουν κοντά οι άνθρωποι, εκείνοι που έχουν γράψει ιστορία μέσα από τις σπουδαιότερες επιδόσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Οι απόψεις του κυρίου Βαϊνάουσκας είναι βαθιά προσβλητικές, επιβλαβείς και αντίθετες με τις αρχές της ενσωμάτωσης και τους σεβασμού. Η Ευρωλίγκα συνεχίζει την στήριξή της στη γιορτή των πολυπολυτισμικών διαφορών, χρησιμοποιώντας το μπάσκετ ως γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών. Η Ευρωλίγκα καταδικάζει κάθε είδους επιλεκτικού σχολίου ή δράσης κάθε είδους κατά της εθνικότητας, του φύλου, της σεξουαλικότητας ή οποιασδήποτε άλλης ανθρώπινης συνθήκης.

Ξεκίνησε ήδη η πειθαρχική διαδικασία κατά της ομάδας, ενώ θα προταθεί στην επερχόμενη γενική συνέλευση του EuroCup, να πάψει να εκπροσωπεί η Λιέτουβος Ρίτας τις ομάδες του EuroCup στο Συμβούλιο της διοργάνωσης".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ