30.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Πεδουλάκης: “Καλά που μειώθηκε η διαφορά”!

Το Περιστέρι επέστρεψε στην Basket League. Και επέστρεψε με θόρυβο. Όπως αυτόν που έκανε πριν από 15 χρόνια, όταν πρωταγωνιστούσε στην κατηγορία. Με νίκη επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα κιόλας του πρωταθλήματος.

Ο συνδετικός κρίκος εκείνης της μεγάλης ομάδας του Περιστερίου με τη σημερινή είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον σύλλογο και την πόλη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης καθόταν και τότε στον πάγκο, κάθεται και τώρα. Και εξηγεί πώς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά το Περιστέρι νίκησε την ΑΕΚ, γιατί έμεινε ικανοποιημένος που στο τέλος... μειώθηκε η διαφορά (!), αλλά και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η νίκη για την συνέχεια της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

"Νομίζω ότι ήταν μια καλή νίκη, γιατί θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών, των ανθρώπων του συλλόγου και των φιλάθλων μας, ώστε να έχουμε βενζίνη για την υπόλοιπη σεζόν, που θα είναι δύσκολη. Είναι η πρώτη χρονιά και η ομάδα θέλει να βάλει βάσεις αγωνιστικές και όχι μόνο", δήλωσε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης στο ραδιόφωνο του REAL FM. Και στη συνέχεια έγινε πιο αναλυτικός:

-Τι ήταν αυτό που έφερε τη νίκη;
"Δεν ήταν φαβορί το Περιστέρι πριν από το παιχνίδι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η ΑΕΚ είναι άλλου επιπέδου ομάδα, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, αλλά το ζητούμενο είναι τα σύνολα. Εμείς κατά πρώτο λόγο είχαμε ενέργεια. Είχαμε κίνητρο, διάθεση να κυνηγήσουμε την μπάλα. Κι αυτό αποτυπώθηκε από τον αριθμό των ριμπάουντ. Αν δείτε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και σε όλο το παιχνίδι ήταν σημαντικό ότι είχαμε περισσότερες κατοχές. Είχαμε επίσης διάθεση να πασάρουμε κι αυτό αποτυπώνεται από τις ασίστ μας. Στο τέλος χάσαμε αρκετές επιθέσεις… Έχουμε κάποια παιδιά που έχουν κάνει ελάχιστες προπονήσεις μαζί μας, δεν ξέρουν τη φιλοσοφία και τα plays μας, τις αντιδράσεις μέσα στο παιχνίδι κι αυτό μας κόστισε. Όταν η ΑΕΚ άλλαξε την άμυνά της στα πικ εν ρολ, δεν τη διαβάσαμε καλά, δεν ήμαστε έτοιμοι, αλλά είναι λογικό αυτό. Αυτά είναι κεφάλαια που θα τα κάνουν στη συνέχεια τα παιδιά. Και να τα είχαμε κάνει τώρα, δεν θα μπορούσαν να τα είχαν αφομοιώσει αμέσως. Χρειάζεται επανάληψη, ώστε να βγαίνει αυτοματοποιημένο αυτό που θέλεις χωρίς να το σκέφτεσαι".

-Πάντως στο τέλος η ομάδα έδειξε ότι διαθέτει χαρακτήρα…
"Ο χαρακτήρας φαίνεται από τη διάθεση, από τα ριμπάουντ και όλα αυτά. Δεν ήταν λογικό αυτό που συνέβαινε στον αγώνα. Ήταν βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα αντιδρούσε κάποια στιγμή, θα έβρισκε ρυθμό. Ήταν αναμενόμενη η αντίδρασή της. Στο τέταρτο δεκάλεπτο θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε όλοι μας καλύτερα, αλλά κρατάμε τη νίκη. Είναι μια πολύ καλή νίκη…"

-Αυτή η νίκη ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών;
"Όχι, δεν αλλάζουν οι στόχοι μας, γιατί εμείς έχουμε διάφορους στόχους. Δεν είναι μόνο να μείνουμε στην κατηγορία. Στόχος μας είναι να χτίσουμε βάσεις για κάτι καλό στο μέλλον. Να λειτουργήσει το κλαμπ από την κεφαλή του μέχρι κάτω, τις Ακαδημίες, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα παράγει καλύτερους παίκτες. Δεν είναι μόνο το τι θα κάνουμε σε μία Κυριακή. Σίγουρα μετράει κι αυτό, αλλά υπάρχουν κι άλλοι στόχοι και δεν αλλάζουν. Και να σου πω και κάτι; Εκεί βρίσκεται και το θετικό του ότι μειώθηκε στο τέλος η διαφορά. Μια ευρεία νίκη επί της ΑΕΚ θα μας έδινε ψεύτικη εικόνα, η οποία δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Κι αυτό θα το πληρώναμε αργότερα".

-Είσαι ικανοποιημένος, δηλαδή, που χάθηκε η μεγάλη διαφορά;
"Βεβαίως, γιατί είμαστε ένας λαός με μεγάλα διαγράμματα στα συναισθήματά μας. Ενθουσιαζόμαστε εύκολα, απογοητευόμαστε εύκολα. Και οι ομάδες και τα σύνολα έχουν μάθει να λειτουργούν έτσι. Όμως το μέτρο είναι το καλύτερο".

-Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;
"Δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό. Θα είμαι σίγουρα ικανοποιημένος αν έχουμε παραμείνει στην κατηγορία, αλλά από την άλλη είναι σημαντικό να έχουμε διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις ως ομάδα ακουμπώντας ο ένας πάνω στον άλλον. Να έχουμε περάσει τους κλυδωνισμούς έτσι όπως πρέπει. Η σωστή νοοτροπία φαίνεται στα δύσκολα. Το ίδιο και οι μεγάλες ομάδες, οι μεγάλες χώρες, όλα… Στα δύσκολα φαίνονται οι χαρακτήρες. Κι αν αντιδράσουμε σωστά στα δύσκολα, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος".

Το πρωτάθλημα πώς το βλέπεις;
"Οι ομάδες είναι πολύ δυνατότερες από πέρυσι. Πρώτο στοιχείο είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα οικονομικά. Οι ομάδες με τα οικονομικά προβλήματα έχουν ουσιαστικά πέσει. Το δεύτερο στοχείο είναι ότι υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και προπονητικά προγράμματα σε αρκετές ομάδες. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο ώστε να βγάλουμε καλύτερο θέαμα…"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ