19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Πεδουλάκης: «Κάθε ματς κρύβει κινδύνους»

Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, αφού όλα κρύβουν παγίδες, σύμφωνα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Αργύρη Πεδουλάκη.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ τη Βαλένθια (08/11, 21.30), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, με τον προπονητή τους να εφιστά την προσοχή στους παίκτες του.  Οι «νυχτερίδες» βρίσκονται στον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις μία νίκη στη διοργάνωση (όσες έχουν και οι Φενέρμπαχτσε, Άλμπα Βερολίνου), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι επικίνδυνες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο 55άχρονος τεχνικός, στη Media Day της Πέμπτης (07/11): «Όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι καλές, είναι υψηλό το επίπεδο. Πρέπει να είσαι πάντα σοβαρός και να έχεις το μυαλό σου στο γήπεδο. Κάθε ματς κρύβει κινδύνους. Με την Εφές Αναντόλου ήμασταν καλοί σε ριμπάουντ και ενέργεια. Είχαμε σε καλή ημέρα και τους τρεις γκαρντ μας, πήραν καλές αποφάσεις, ήμασταν και εύστοχοι όταν έπρεπε και πήραμε μια καλή νίκη».

Εν συνεχεία, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς: «Είναι ένα παιδί που παίζει καλά και με πρόσωπο και με πλάτη. Είναι επικίνδυνος παίκτης, παίρνει καλές αποφάσεις μέσα στο ματς. Έχουμε το πλάνο μας, θα δούμε εάν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, αλλά υπάρχει και β’ πλάνο».

Ο Τζίμερ Φριντέτ, μιλώντας στην κάμερα της Nova, δήλωσε: «Έχουν ένα ειδικό στιλ παιχνιδιού. Σίγουρα, ξέρουν καλά το μπάσκετ. Στην άμυνα η Βαλένθια είναι μια ομάδα που ψάχνει να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Γνωρίζουν πώς να πάρουν τις θέσεις τους στο γήπεδο και να βρουν τα ελεύθερα σουτ. Εμείς θα πρέπει να εμφανιστούμε ενωμένοι στο γήπεδο για να νικήσουμε».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός έδρας σχολίασε: «Νιώθω πως παίζουμε περίπου το ίδιο παντού. Νικήσαμε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι μας και χάσαμε ένα στο τέλος που ουσιαστικά το… δώσαμε. Είμαστε στο 50%, πάμε καλά πιστεύω. Πάντα είναι δύσκολο να βγαίνεις από την έδρα σου στην Ευρωλίγκα. Πρέπει κυρίως να προστατεύεις την έδρα σου, κάτι που επιβάλλεται να κάνουμε την Παρασκευή (08/11), και θα τα πάμε καλύτερα εκτός».

Δηλώσεις έκανε και ο Μπεν Μπέντιλ: «Ο προπονητής μάς ζήτησε να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε δυνατά, ακολουθώντας το πλάνο του. Πρέπει να είμαστε σκληροί, να παλέψουμε για κάθε μπάλα και να φθάσουμε στη νίκη». Ερωτούμενος για τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, συμπλήρωσε: «Θα είναι δύσκολο ματς απ, μια μεγάλη πρόκληση. Κι αυτός, όμως, σκέφτεται πώς θα μας σταματήσει. Έτσι είναι το μπάσκετ, γεμάτο προκλήσεις».

Κλείνοντας, μίλησε για την προσαρμογή του στην ομάδα, εξηγώντας: «Βλέπω κάθε ημέρα ξεχωριστά. Δουλεύω και παίρνω βοήθειες από τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Προσπαθώ να τα δίνω όλα για την ομάδα μου, ακούγοντας τον προπονητή μου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ