22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Πεδουλάκης: «Αυτή είναι η μόνη αντίδραση» (pics)

Στον Παναθηναϊκό έχουν αφήσει πίσω τους τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, έχοντας πλέον αποκλειστικά το βλέμμα τους στην Άλμπα Βερολίνου.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τους Γερμανούς στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας (14/11, 21.00) και δεν «βλέπουν» άλλο αποτέλεσμα πέραν του νικηφόρου, όπως δήλωσε και ο προπονητής τους, Αργύρης Πεδουλάκης, κατά τη διάρκεια της Media Day: «Η μόνη αντίδραση είναι να κερδίσεις το παιχνίδι. Άλλη αντίδραση δεν μπορεί να υπάρξει. Κληθήκαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι σε 35 ώρες, δεν ήμασταν έτοιμοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι μεγάλες ομάδες, όμως, πρέπει να τα αντιμετωπίζουν αυτά, να μην έχουν συναισθήματα έντονα, χαράς ή λύπης. Το μόνο φάρμακο είναι να νικάς».

Ρωτήθηκε για την κριτική που δέχθηκαν κι απάντησε: «Όταν χάνουμε ή όταν δεν παίζουμε καλά είναι λογικό, είναι μέρος της δουλειάς. Το παράδοξο είναι όταν κερδίζουμε…».

 

Για το πώς παίζει το γερμανικό συγκρότημα και πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» συμπλήρωσε: «Η Άλμπα Βερολίνου είναι καλή στο transition και παίρνει πολλά τρίποντα, έχει καλό επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το κομμάτι. Έχει και αρκετά ελεύθερο παιχνίδι. Αυτά είναι τα πιο σοβαρά στοιχεία, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι απλά plays, που ξέρεις πώς τα παίζουν. Είναι μια ομάδα που μοιράζει το χρόνο, είναι νεανική, έχει ενέργεια, αλλά έχει απειρία. Ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τα βασικά, έχει φτιάξει πολλές ομάδες. Η διαχρονικότητά του τα λέει όλα».

Ο Νικ Καλάθης, από την πλευρά των παικτών, τόνισε αρχικά για τα «άλμπατρος»: «Έχουν πολλά καλά και άσχημα στοιχεία. Έχουν σουτέρ, παίζουν καλά με την μπάλα και ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων. Προφανώς, πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και να τρέξουμε το γήπεδο με κάθε ευκαιρία, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Μόνο με έναν τρόπο μπορούμε να αντιδράσουμε. Να παίξουμε καλά στον αγώνα και να είμαστε καλύτεροι. Μαθαίνουμε από τα λάθη που κάναμε κόντρα στον Προμηθέα Πατρών, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Πρέπει να δείξουμε μπροστά στο κοινό μας ότι ξέρουμε πώς να παίζουμε».

Στον Παναθηναϊκό δεν μένουν στον αποκλεισμό τους, με τον 30χρονο γκαρντ να προσθέσει: «Για εμάς υπάρχουν κάθε χρονιά καλές και κακές στιγμές. Το ζήτημα είναι πώς αντιδράς και πώς αντιμετωπίζεις το επόμενο παιχνίδι. Θα χάσεις κάποια ματς, στα οποία δεν θα είσαι καλός, όπως φέτος, αλλά για εμάς είναι θέμα να δείξουμε στο επόμενο παιχνίδι πως είμαστε καλύτεροι και πως μάθαμε από τα λάθη μας».

 

Δηλώσεις έκανε και ο Ίαν Βουγιούκας: «Η Άλμπα Βερολίνου είναι μια νεανική ομάδα, η οποία είναι πέντε χρόνια μαζί. Τρέχουν πολύ καλά στον αιφνιδιασμό, παίζουν με ενέργεια και ενθουσιασμό και θα πρέπει εμείς να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι για να τους κερδίσουμε. Μας πλήγωσε η ήττα στο Κύπελλο Ελλάδας. Κακά τα ψέματα, ο Προμηθέας Πατρών εκείνη την ημέρα έπαιξε καλύτερα από εμάς και φάνηκε πως το ήθελε περισσότερο. Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, αλλά θα βοηθήσει μια νίκη αύριο (14/11), θα το ξεπεράσουμε και προχωράμε για το υπόλοιπο της σεζόν».

Σχολίασε και την ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι παίκτες, εξηγώντας: «Η ανακοίνωση ήταν κάτι που χρειαζόταν να γίνει. Η ομάδα έχει ένα λόγο που παίζει για τρία τρόπαια και είναι στενόχωρο που χάθηκε νωρίς ο ένας στόχος. Στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας, οπότε βγήκε η ανακοίνωση, θέλοντας κι εμείς να πούμε πως καταλαβαίνουμε τον πόνο σας, αλλά προχωράμε για την υπόλοιπη σεζόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ