19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο ταύρος της Ηπείρου (vid+pics)

Ένα νέο μέλος απέκτησε εδώ και λίγο καιρό ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για τον «El Toro», την πρώτη μασκότ του γυναικείου τμήματος μπάσκετ στην ιστορία του.

Στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που έλαβε χώρα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων για την 7η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, το ηπειρώτικο συγκρότημα παρουσίασε -για πρώτη φορά- τη μοναδική μασκότ γυναικείας ομάδας μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και φυσικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος Γιάννινα ιδρύθηκε το 1966 και στο έμβλημά του απεικονίζεται ένας ταύρος με τη λέξη «Απειρωτάν». Προέρχεται από αρχαίο νόμισμα του Κοινού των Ηπειρωτών, από την περίοδο 232-167 π.Χ. (Ἀπειρωτᾶν), είναι δωρικού ρυθμού και σημαίνει «Των Ηπειρωτών». Ο ταύρος είναι η μία από τις δύο μορφές που προσέδιδαν στο Δία, ενώ στη Δωδώνη θεωρούταν ιερό ζώο. Ο «El Toro» αναπαριστά το έμβλημα της ομάδας και φοράει τη φανέλα με το νούμερο 7. Το όνομά του προέρχεται από την ισπανική γλώσσα και σημαίνει «Ο ταύρος».

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα υφίσταται από το 2011 και συμμετέχει φέτος στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ για δεύτερη διαδοχική χρόνια.

Με ανακοίνωσή τους οι «κυανόλευκες» αναφέρουν σχετικά: «Σε μια δύσκολη χρόνια λόγω της πανδημίας, της διακοπής των πρωταθλημάτων αλλά κυρίως σε μια χρονιά με άδεια γήπεδα, η δημιουργία μασκότ συνιστά υπέρβαση για τη διοίκηση της ομάδα μας, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μεγαλώσει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC σε όλα τα επίπεδα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το χορηγό μας, τη Watt+Volt (Κατάστημα Ιωαννίνων), που πίστεψε στο εγχείρημα και προχωρήσαμε στην υλοποίηση, καθώς επίσης και τη σχεδιάστριά της μασκότ, κ. Φόνη Βραζέλη».

Φωτογραφίες: Νίκος Ζήνας/ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ