21.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Πασκουάλ: “Όλα είναι σημαντικά!” (vid)

Οι πιο κρίσιμοι αγώνες της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Παναθηναϊκού είναι προ των πυλών. Οι "πράσινοι" ανοίγουν τον χορό των play offs της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δικό τους σπίτι αύριο (17/4, 21.15) και ο Τσάβι Πασκουάλ έχει άμεση την απάντηση για το "κλειδί" της νίκης.

"Τα πάντα είναι σημαντικά", ξεκαθαρίζει ο προπονητής του "τριφυλλιού" για να προσθέσει: "¨Οταν φτάνεις σε αυτό το σημείο μια λεπτομέρεια κρίνει έναν αγώνα, μια σειρά. Και είναι εξίσου σημαντική η προετοιμασία στον ψυχολογικό τομέα, όταν παίζεις ειδικά τον πρώτο αγώνα στην έδρα σου".

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ, που τον έχει κρατήσει εκτός από το καλοκαίρι, όταν τραυματίστηκε σε φιλικό με την Εθνική Ισπανίας, ο Πασκουάλ απάντσε: "Ελπίζω ο Γιούλ να γίνει καλά όσο το δυνατόν συντομότερα. Η Ρεάλ έτσι κι αλλιώς είναι μια ομάδα από τις καλύτερες στην Ευρώπη.  Είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Θα πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας να δείξουμε γιατί φτάσαμε ως εδώ. Η ποιότητα της Ρεάλ είναι εκπληκτική και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ στην άμυνα, να ελέγξουμε τα λάθη και να είμαστε καλοί στην επίθεση, όπου θα πρέπει να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ».

Η σύγκριση με την περσινή σειρά των play offs όταν ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αποκλείστηκε από την Φενέρμπαχτσε γίνεται συχνά και ο Πασκουάλ έχει την απάντηση: "Και πέρυσι ήμασταν καλοί, αλλά χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα με την Φενέρ, όταν οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν στο παιχνίδι. Είχαν και έναν εξαιρετικό Κάλινιτς. Και στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε πολύ καλά, όμως η Φενέρ ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Θα πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας. Κάθε ματς θα είναι διαφορετικό σε αυτή τη σειρά».

https://www.youtube.com/watch?v=O_7NJzUI2FI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ