23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Τρομερή ποιότητα η Ρεάλ»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο την Ρεάλ Μαδρίτης (24/11, 21.00, Novasports) για την ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Και σίγουρα η αποστολή του δεν είναι εύκολη. Κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής των «πράσινων» Τσάβι Πασκουάλ στις σημερινές του δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια πολύ καλά ομάδα. Έχει την ποιότητα να σκοράρει, ακόμη κι αν παίξεις πολύ καλά άμυνα απέναντί της. Θα χρειαστούμε πάνω από 80 πόντους για να νικήσουμε. Όπως επίσης θα χρειαστεί να παίξεις καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση για να έχεις πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η «βασίλισσα» θα παρουσιαστεί με ένα νέο σχετικά πρόσωπο στη σύνθεσή της, τον Ταβάρες, ο οποίος αποκτήθηκε μετά τους συνεχείς τραυματισμούς που την έχουν ταλαιπωρήσει: «Είναι ένας παίκτη με φοβερό μέγεθος, παίρνει καλές θέσεις στην επίθεση, έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και στην άμυνα ξέρει να προστατεύσει καλά τη ρακέτα. Έχει ποιότητα και θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, κάτι που έχουμε πει ήδη στους παίκτες μας. Δεν μπορείς εύκολα να ανταγωνιστείς την ποιότητά του. Θα αναζητήσουμε όμως τον τρόπο να το κάνουμε και στις δύο άκρες του παρκέ».

Αυτός που κλέβει την παράσταση έτσι κι αλλιώς από πέρυσι ακόμη και με αναβαθμισμένο ρόλο, εξαιτίας του τραυματισμού του Σέρχιο Γιουλ, είναι ο Λούκα Ντόντσιτς: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης! Ένα φαινόμενο. Δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν άλλον παίκτη στην ηλικία του να κάνει αυτά τα πράγματα. Όπως και να ‘χει εμείς παίζουμε στην έδρα μας, περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει στο ΟΑΚΑ και να δημιουργήσει μια καλή ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ποιον αντιμετωπίζουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι πρέπει για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Πασκουάλ δέχθηκε και δύο ερωτήσεις που δεν αφορούσαν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρώτη είχε να κάνει με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και την δήλωσή του, κλείνοντας 20 χρόνια ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, πως τα καλύτερά του χρόνια μπασκετικά ήταν υπό την δική του καθοδήγηση. Και η δεύτερη αφορούσε την απόφαση του Παναθηναϊκού να επιτρέψει τους Έλληνες διεθνείς να αγωνιστούν με την Εθνική Ομάδα στον αγώνα με το Ισραήλ τη Δευτέρα.

«Ο Ναβάρο έχει απίστευτη ποιότητα στο παρκέ κι όλοι το ξέρουν. Και παράλληλα είναι εξαιρετικός ως άνθρωπος. Όλα τα χρόνια μαζί του ήταν τρομερά και έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω κοουτσάρει ποτέ. Τα 20 χρόνια του σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα είναι ένα απίθανο ρεκόρ το οποίο δείχνει πόσο σημαντικός είναι για την ιστορία της την ίδια, ενώ πολύ σημαντικό είναι και για μένα που συνεργάστηκα μαζί του». Σε ότι αφορά την Εθνική Ομάδα; «Αποφάσισα εδώ και καιρό να μην πω τίποτα προς τον Τύπο για το θέμα αυτό και θα κρατήσω την ίδια στάση. Δεν θα πω κάτι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ