19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: Το μυαλό μας στην Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις πάρει μια δύσκολη νίκη, εκτός έδρας, σε μια ιδιαίτερη εβδομάδα με δύο αγώνες για την Ευρωλίγκα. Επιστρέφοντας όμως στα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης το πρώτο που είπε ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε να κάνει με μπάσκετ. Μιλώντας προς τους παίκτες είπε πως "θα πρέπει να σκεφτούμε ότι 16 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αθήνα από τις πλημμύρες. Είναι συγκλονιστικό και θα πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Η σκέψη μας είναι σε αυτούς και στις οικογένειές τους".

Στη συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα αναφέρθηκε ξανά στο θέμα, ενώ πηγαίνοντας στα του μπάσκετ πρόσθεσε:

"Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι δύο ομάδες έπαιξαν σοβαρά σε άμυνα και επίθεση.  Στο τέλος κοντρολάραμε τα συναισθήματά μας, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε τη νίκη!».

Δεν γινόταν να μην σχολιάσει και την εμφάνιση του Νικ Καλάθη: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για εκείνον. Είναι ένας εργατικός παίκτης, πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Παίζει άμυνα, τρέχει και κοπιάζει για την ομάδα. Όταν ένας παίκτης έχει μια τόσο καλή εμφάνιση σαν τη σημερινή δεν μπορεί παρά να μας κάνει να νιώθουμε πάρα πολύ χαρούμενοι για εκείνον. Έκανε απίστευτη δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Ήταν ηγέτης για εμάς και το κλειδί της νίκης. Επίσης και ο Παππάς ήταν σημαντικός στο τέλος, καθώς άλλαξε το ματς προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ποιο σημείο έκρινε τον αγώνα; «Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα επιτεθήκαμε περισσότερο κοντά στο καλάθι με πικ εν ρολ. Προηγουμένως και ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο κάναμε λάθος γιατί παίζαμε μακριά από το ζωγραφιστό. Το αλλάξαμε και αυτό μας έδωσε πλεονέκτημα στο τέλος». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ