23.9 C
Athens
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: “Ομάδα με κεφαλαία γράμματα η Ζαλγκίρις” (vid)

O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας αύριο (25/1, 21.15) στο ΟΑΚΑ και ο Τσάβι Πασκουάλ αναγνωρίζει τόσο τη δυσκολία, όσο και τη σημασία της αναμέτρησης. Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα ο αυριανός αγώνας αποκτά ξεχωριστή σημασία για το "τριφύλλι" και ο Ισπανός προπονητής το γνωρίζει πολύ καλά.

Στην παρατήρηση πως η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που κατά γενική ομολογία παίζει πάνω από τις δυνατότητές της, έχοντας γίνει η έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκας, ο Πασκουάλ έβαλε στην ίδια πρόταση και τον Παναθηναϊκό: "Σύμφωνα με πολλές απόψεις και οι δύο ομάδες παίζουμε πάνω από τα όριά μας  και παίζουμε πολύ καλά. Παίζει επιθετικά και πολύ καλό μπάσκετ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με κεφαλαία γράμματα. Παίζουν ομαδικά σε άμυνα και επίθεση. Ακολουθούν το πλάνο του παιχνιδιού παίζουν με εμπιστοσύνη με τις μεγάλες ομάδες. Ξέρουμε πως αύριο θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά στην άμυνα και στην επίθεση και θα πρέπει να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις στην επίθεση, να αποφασίσουμε άμεσα να σουτάρουμε, άμεσα να πασάρουμε, αλλιώς θα γίνει πιο δύσκολο."

Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο αγώνες τους οποίους διεκδίκησε ως το τέλος στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσε και στο ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚ Α Μόσχας, ενώ νίκησε το Λαύριο σε ένα παιχνίδι που σίγουρα πρόσθεσε κούραση στους παίκτες με τις δύο παρατάσεις: "Δεν είμαστε εκτός φόρμας, αλλά σίγουρα έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια συνεχόμενα. Όταν λέμε πως το πρόγραμμα είναι απίστευτο, το λέμε γιατί είναι. Και μετά όταν χάνεις είναι πάντα πιο δύσκολο να παίξεις. Τώρα όμως ξέρουμε πως είναι καθοριστικό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες και οι φίλαθλοι πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας.  Αν δεν έχουμε πολύ ενέργεια, απλά πρέπει να την βρούμε. Θα παίξουμε καλύτερα!"

 

Η απουσία του Παούλιους Γιανκούνας είναι ένα μείον για την Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά ο Πασκουάλ έχει μάθει να μην στέκεται σε τέτοιους είδους απουσίες. Άλλωστε και ο Παναθηναϊκός έχει τη δική του απουσία στο πρόσωπο του Ματ Λοτζέσκι, που μπορεί να μην φαίνεται σε κάποιους σημαντική, αλλά το γεγονός είναι πως έχει αλλάξει σχήματα και καταστάσεις στους "πράσινους": "Έχουν πολύ καλούς παίκτες. Ο Πάνγκος παίζει καταπληκτικά, ο Γιανκούνας σίγουρα παίζει πολύ καλά. Ο Ουάιτ παίζει πολύ καλά στη θέση του. Είναι σημαντικός παίκτης, αλλά έχουν λύσεις. Ο Ουλανόβας παίζει στο  3 και στο 4. Δύσκολο θα είναι και για εμάς, αφού έχουμε στην ίδια θέση παίκτη εκτός.  Τον Λοτζέσκι. Το θέμα είναι  να σκεφτούμε την κατάσταση το παιχνίδι και να σκεφτούμε το δικό μας παιχνίδι το δικό μας πλάνο και να το ακολουθήσουμε."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ