34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Πασκουάλ: «Να αλλάξουμε σελίδα, να πάρουμε τους τίτλους»

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο της Media Day του Παναθηναϊκού.

Ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στους στόχους των «πράσινων» για τη νέα σεζόν, ενώ ευχαρίστησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

«Γενικά, στο μπάσκετ δεν είναι εύκολο να χτίσεις μία ομάδα. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θέλω ξανά να πω ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του για την προσπάθεια που έχει γίνει. Τώρα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση».

Για την ποιότητα των ομάδων στη Euroleague και τους στόχους, ανέφερε: «Όταν βλέπεις τα ρόστερ όλων των ομάδων, καταλαβαίνεις ότι όλες έχουν τον ίδιο στόχο. Θέλουν να πάνε στο Final Four και να κατακτήσουν τον τίτλο. Και πράγματι όλες οι ομάδες έχουν τέτοιο potential. Ωστόσο, εμείς πρέπει να έχουμε όλη την προσοχή μας στους εαυτούς μας. Να δουλέψουμε μαζί και κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη. Στο τέλος, θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Έχω όμως εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και στη δουλειά μου».

Παράλληλα ρωτήθηκε για το περιστατικό στη Μόσχα και τις τιμωρίες: «Ναι θέλω να πω κάτι. Νομίζω πως είναι ώρα να τελειώσει αυτό, να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να μην μιλήσουμε για κάτι άλλο. Ο, τι έχω να πω το έχω πει στους συνεργάτες μας. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα παιχνίδια που έρχονται, γιατί την Τετάρτη παίζουμε Κύπελλο και θα ακολουθήσει το ματς με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα».

Ο Ματ Λοτζέσκι από την πλευρά του επισήμανε:

«Νιώθω καλά και τα συνηθίζω αυτά τα χρώματα. Εύκολο να προσαρμοστώ. Θα δούμε τον Ολυμπιακό αρκετά σύντομα και δεν έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε. Δεν έχω άσχημα συναισθήματα για τον Ολυμπιακό. Η αντίδραση των φιλάθλων του Ολυμπιακού ήταν κάτι άλλο. Πάντως, με εμένα και την ομάδα δεν υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει αλληλοσεβασμός.

Σίγουρα θα είναι διαφορετικό το στιλ που θα παίξουμε φέτος, συγκριτικά με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό. Στον Παναθηναϊκό κινείται η μπάλα στην επίθεση και αυτό με βολεύει. Το θέμα είναι να μπω στο κλίμα της ομάδας, να βρω ρυθμό και να μάθω τους συμπαίκτες μου».

Τέλος ο Νίκος Παππάς τόνισε:

«Η ομάδα έκανε μεταγραφές για να γίνουν ξέθαρροι οι ρόλοι. Κάποιοι είναι έμπειροι, κάποιοι φιλόδοξοι. Θα δημιουργηθεί ένα μείγμα για να προχωρήσει η ομάδα. Έχω αναπτύξει σχέση με τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα, η οποία ήταν όνειρό μου να παίξω από μικρός. Από εκεί και πέρα, είμαστε στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου και θα δούμε τι θα γίνει».

Για την αλλαγή του ρόλου του στη διάρκεια της περσινής σεζόν είπε: «Προσαρμόστηκα στις ανάγκες της ομάδας. Είχε η ομάδα παίκτες με ταλέντο στην επίθεση και έτσι έπρεπε να ρίξω κάπου αλλού στο βάρος. Είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του προπονητή. Μακάρι να προοδεύσω και να είμαι καλύτερος φέτος. Καταρχάς για την ομάδα η επιστροφή στο Final 4 είναι κίνητρο και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Οι εγχώριοι τίτλοι είναι σημαντικοί, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε εκεί. Θέλω να κάνω μια καλή χρονιά γιατί είναι η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα και θα δούμε τι θα γίνει. Γενικά ο άνθρωπος αντιδρά με το συναίσθημα και με τη λογική βγάζει με τα συμπεράσματα. Λογικό είναι να σκέφτομαι το συμβόλαιό μου, τη δουλειά μου και την οικογένεια μου. Μπορεί να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα όσο μεγαλώνεις».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ