23.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Να έχουμε τουλάχιστον ίδια ενέργεια με τη Ζαλγκίρις» (pics)

Δύσκολη αποστολή θα έχει απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τους Λιθουανούς την Παρασκευή (26/10, 21.00) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τον προπονητή τους Τσάβι Πασκουάλ να αναφέρει σχετικά στη Media Day της Πέμπτης (25/10): «Η Ζαλγκίρις διατήρησε την ποιότητά της, έστω και με διαφορετικούς παίκτες. Κάποια συγκεκριμένοι παίκτες της είναι καλύτεροι από πέρυσι. Περιμένουμε ένα δύσκολο βράδυ και θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, γιατί η Ζαλγκίρις παίζει πάντα με πολλή ενέργεια σε επίθεση και άμυνα. Όμως, πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Εάν είσαι έτοιμος, πρέπει να ελέγχεις κάποια ζητήματα τακτικά που δουλεύουμε κάθε ημέρα, προτεραιότητα όμως είναι να έχεις τουλάχιστον ίδια ενέργεια με τον αντίπαλο».

Όσον αφορά στο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στη «μάχη» των πάγκων, συμπλήρωσε: «Δεν είναι πια νέος προπονητής, είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη και κάθε χρόνο κάνει εξαιρετική δουλειά. Στη Ζαλγκίρις βλέπεις ένα συγκεκριμένο DNA. Ένας προπονητής είναι σπουδαίος όταν βάζει το δικό του DNA στην ομάδα και ο Σαρούνας το έχει κάνει αυτό».

 

Κλήθηκε να σχολιάσει και το ποσοστό ευστοχίας του Παναθηναϊκού στα τρίποντα φέτος στην Ευρωλίγκα (μόλις 27%) και απάντησε: «Στη διάρκεια της σεζόν μπορούν να γίνουν πολλά. Νομίζω πως είναι νωρίς να μιλάμε για αυτό. Κόντρα στην Γκραν Κανάρια βρήκαμε τρόπο να είμαστε επιθετικοί χωρίς να σουτάρουμε πολλά τρίποντα. Το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε με τουλάχιστον έναν πόντο, είτε με τρίποντα είτε χωρίς».

 

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Μπορεί να έχουν έρθει αρκετοί παίκτες, να έχει αλλάξει λίγο το ρόστερ, αλλά τακτικά είναι το ίδιο δυνατή και επικίνδυνη. Ο Γιασικεβίτσιους βασίζει το παιχνίδι στην αντιμετώπιση των επιθετικών plays που έχουμε εμείς και στις αδυναμίες μας. Σίγουρα, η συγκέντρωση θα παίξει σημαντικό ρόλο. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα και την ώθηση από τον κόσμο και μέσα από την άμυνά μας να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Επίσης ρωτήθηκε για τα τρίποντα που σουτάρουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, μέχρι στιγμής όχι με καλά ποσοστά ευστοχίας, κι εξήγησε: «Προς το παρόν δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί προφανώς η ομάδα σκοράρει πολύ στην επίθεση, έχουμε υψηλό μέσο όρο πόντων. Άρα βρίσκουμε τρόπους και οι επιλογές μας είναι καλές. Λείπει και ο Λοτζέσκι που είναι θεωρητικά ο καλύτερος σουτέρ, αλλά όλοι οι παίκτες έχουν έφεση στο τρίποντο, μπορούν να σκοράρουν και νομίζω πως είναι θέμα χρόνου».

 

Καταλήγοντας, του επισημάνθηκε πως στα προηγούμενα παιχνίδια του απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας είχε πολύ καλή απόδοση. «Α, ναι, μπράβο μου! Δεν το ήξερα. Μακάρι να συνεχιστεί το σερί. Ίσως είναι τυχαίο, ίσως και η αντιμετώπιση της άμυνας να παίζει ρόλο», αρκέστηκε να απαντήσει ο 28άχρονος γκαρντ.

Δηλώσεις έκανε και ο Ντεσόν Τόμας: «Η πρώτη προσέγγιση είναι ότι πρέπει να παίξουμε με το δικό μας τρόπο. Η Ζαλγκίρις είναι δύσκολη ομάδα και θα πρέπει να τους ματσάρουμε σε σκληράδα. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί δυσκολίες στον Παναθηναϊκό, είναι μια ομάδα με λίγα λάθη, αλλά εμείς θέλουμε να παίξουμε όπως ξέρουμε για να κερδίσουμε ειδικά στην έδρα μας. Ξέρουμε ατομικά την ποιότητα. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες, γιατί μπορούν να σε πληγώσουν ανά πάσα στιγμή εάν χάσεις λίγο τη συγκέντρωσή σου, όπως είδαμε και πέρυσι. Άρα δεν πρέπει να αποκοιμηθούμε ούτε στιγμή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ