22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: “Δεν παραπονιέμαι για τίποτα…”

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν πολύ χαρούμενος για τη νίκη, αν και εντόπισε δύο βασικά λάθη εξαιτίας των οποίων ο Παναθηναϊκός κόντεψε να χάσει. Δεν σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Γιασικεβίτσιους μιλώντας για τη διαιτησία, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί στις πληροφορίες που θέλουν τον Παναθηναϊκό να αναζητά στην αγορά έναν ψηλό. Δεν τις διέψευσε όμως κιόλας...

"Είμαστε χαρούμενοι γιατί ήταν ένα κρίσισμο παιχνίδι για μας. Είναι ξεκάθαρο το τι έγινε. Όταν πήραμε προβάδισμα 20 πόντων χάσαμε την ενέργειά μας, εξαιτίας και των συνεχόμενων αγώνων γι' αυτό χάσαμε και την αυτοσυγκέντρωσή μας. Η Ζαλγκίρις επέστρεψε και το παιχνίδι έγινε πολύ δύσκολο. Δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ, αλλά παλέψαμε, το πιστέψαμε κι έτσι στο τέλος πήραμε αυτή την πολύ σημαντική νίκη", είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία των Μιλάκνις και Πάνγκος από την πλευρά της Ζαλγκίρις:

"Ήταν ευθύνη μου τακτική να μην μπει στο παιχνίδι ο Μιλάκνις, όπως θέλαμε να κρατήσουμε εκτός παιχνιδιού και τον Πάνγκος. Κάναμε όμως κάποια λάθη, δεν κάναμε και τα φάουλ, ενώ δεν είχαμε ούτε τη σωματική φρεσκάδα".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να απαντήσει σε όσα είπε ο Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία, τονίζοντας πως αυτό είναι έξω από τη φιλοσοφία του: "Είμαι προπονητής που προσπαθεί να μην παραπονιέται για τίποτα. Σε αυτή τη σεζόν θα μπορούσα να μιλήσω για 3-4 παιχνίδια, αλλά δεν είναι αυτό το στιλ μου. Και σήμερα θα μπορούσα να αναφέρω 3-4 φάσεις, αλλά δεν θα το κάνω. Είναι η φιλοσοφία μου αυτή. Όταν είσαι προπονητής μιας ομάδας σαν τον Παναθηναϊκό, δεν μπορείς να έχεις παράπονα. Πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο και να αγωνίζεσαι με τους οπαδούς που έχεις και δεν θέλουν να ακούνε τον προπονητή να παραπιονιέται. Αξίζουν τη νίκη και πρέπει να νικάμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες".

Ο Πασκουάλ επεσήμανε επίσης τα δύο βασικά λάθη που έκαναν οι παίκτες του: "Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή, με πολύ καλό προπονητή. Όταν πήραμε διαφορά 20 πόντων, ήμουν σίγουρος ότι θα επέστρεφαν. Κάναμε δύο βασικά λάθη. Στους 20 πόντους οι βασικοί όταν επανήλθαν στον αγώνα, ήταν ένα κλικ κάτω στην απόδοσή τους. Μετά όταν ήμαστε 10 πόντους μπροστά στην τελευταία περίοδο, δεν κάναμε καλή χρήση των φάουλ, γι' αυτο οι αντίπαλοι επανήλθαν. Κάθε παιχνίδι αποτελεί ένα μάθημα και πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας. Παίξαμε τις τελευταίες μέρες με την ΑΕΚ, τη Φενερμπαχτσέ, την ΤΣΣΚΑ, το Λαύριο... Υπάρχει δυσκολία να κρατήσεις την απόδοση στο ίδιο επίπεδο. Σήμερα δύο παίκτες έπαιξαν με σοβαρά προβλήματα. Αν ήταν άλλο παιχνίδι, δεν θα έπαιζαν". 

Στην ερώτηση, τέλος, για τα μεταγραφικά σενάρια που έχουν εξυφανθεί τελευταία, δεν θέλησε να απαντήσει. Δεν διέψευσε πάντως ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει για ψηλό ούτε και το επιβεβαίωσε: "Δεν ξέρω πόσους παίκτες έχουμε πάρει αυτή τη σεζόν Είναι αρκετά διασκεδαστικό να είσαι προπονητής εδώ. Δεν μιλάω ποτέ γι' αυτά τα πράγματα και θα συνεχίσω να μη μιλάω".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ